Avto
154 ogledov

200 znanih Slovencev s sponzorskim

V najdražjem sponzorskem avtomobilu se je vozil Zoran Janković, ki ga je uporabl Žurnal24 main
Sponzorska vozila. Pri nas jih je okoli 200, od tega desetina prestižnih. Najdražje vredno kar 85 tisoč evrov.

Po naših ocenah se v tem trenutku pri nas vozi okoli 200 sponzorskih avtomobilov, največ pa jih uporabljajo športniki in estradniki. Veliko redkejši so politiki in gospodarstveniki, ki pa praviloma vozijo občutno dražje avtomobile. Med njimi tudi dva hibrida.

Športniki tudi s prestižnimi
Največ, kar sto avtomobilov uporabljajo športni klubi, gre pa večinoma za avte vrednosti med 10 tisoč in 20 tisoč evri. Med športniki izstopajo subaru outback 2,0 D Jerneja Damjana, ki stane 41.500 evrov, skakalec pa ga je dobil v uporabo za slabo leto.

 

Tudi Miran Stanovnik vozi dragega terenca, in sicer nissan pathfinderja, katerega cena je še nekoliko višja – 42.740 evrov. Med športnicami izstopata olimpijki Petra Majdič in Tina Maze, ki vozita audija A4 avant z ocenjeno vrednostjo okoli 35 tisoč evrov. Med športnimi managerji pa zagotovo izstopa slovenski nogometni selektor Matjaž Kek, ki so mu pri BMW Selmarju v uporabo odstopili BMW serije 5 z ocenjeno vrednostjo okoli 60 tisoč evrov.

Med glasbeniki pa so na vrhu lestvice skupina eroika z 40 tisoč evri vrednim volvom XC60, člani skupine Atomik Harmonik pa imajo na voljo Renaultovega terenca koleosa. Pod mejo 30 tisočakov so pevec Marko Vozelj, ki vozi peugeota 5008, enakega uporablja Borut Veselko. Rebeka Dremelj pa vozi nissan qashqaia v vrednosti 22.260 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.