Avto
73 ogledov

260 km/h za avto igračko

Schumacher Mi3.
1/2
Žurnal24 main
Pred vami je schumacher Mi3, najhitrejši avtomobil na daljinsko vodenje na svetu. Njegova najvišja hitrost je 260 km/h.

Po šestih mesecih potrpežljivega dela in porabljenih 4 tisoč ameriških dolarjev je 46-letni Nic Case končno ustvaril modelček avtomobila schumacher Mi3, ki je najhitrejši avtomobil na daljinsko vodenje na svetu.

Ta neverjetni model avtomobila doseže najvišjo hitrost 260 km/h, da bi mu to uspelo, pa ga poganja elektromotor z enajstimi konjskimi močmi. Napaja ga 12 baterij, izposojenih iz letala na daljinsko vodenje. Poleg zmogljivega motorja je bila za rekord potrebna tudi aerodinamična oblika in ohišje izdelano iz ogljikovih vlaken. Spomnimo, da ima schumacher Mi3 pogon na vsa štiri kolesa in da nima zavor. Zavira se ga tako, da se postopoma zmanjšuje hitrost. Da bi najhitrejši avtomobil na daljinsko vodenje vedno vozil v pravi smeri, mu je lastnik vgradil sistem, ki temelji na žiroskopu. To je naprava, ki ponazarja in izrablja načelo ohranitve vrtilne količine v fiziki, podoben sistem pa imajo tudi daljinsko vodeni helikopterji. Case je bil z rekordom schumacherja Mi3 zadovoljen, vendar pa pravi, da se v njem skriva še veliko skritega potenciala in najavlja napad na 320 km/h.

Komentarjev 1
  • mitjap 11:50 20.september 2011.

    v posnetku piše da je hitrost 134 mi/h kar je 216 km/h...ali filmček nima veze z novico ali pa obratno..po dveh minutah raziskovanja (mar novinarji ne počnete tega?) sem našel še aktualen posnete ki ima za spremembo vsaj ...prikaži več nekaj skupnega z novico: http://www.youtube.com/watch?v=PLOGAvhyJ84&feature;=player_embedded