Avto
362 ogledov

30. Kolesarska dirka po Sloveniji tudi kot Ženeva v malem

Spremjevalna vozila na kolesarski dirki po Sloveniji
1/8
Emil Frey
154 kolesarjev, ki bodo nastopili na jubilejni, 30. kolesarski dirki po Sloveniji bo letos spremljalo kar 40 spremljevalnih vozil različnih avtomobilskih znamk.

Dolgoletni direktor dirke Bogdan Fink se je na tiskovni konferenci v Ljubljani zahvalil sponzorjem, brez katerih kolesarske dirke, ki je ob Planici in smučarskih skokih postala osrednji športni dogodek v Sloveniji. Po svetu si ga preko televizijskih sprejemnikov ogleda kar okoli 10 milijonov gledalcev, pa tudi tisoči ob cesti, ki kolesarje spremljajo v živo. Fink je pozdravil tudi sponzorstvo Emil Frey Avtrocentra. "Letošnja kolesarska dirka bo kot Ženeva v malem," so sponzorstvo napovedali na tiskovni konferenci, saj so pri Emil Frey za letošnjo kolesarsko dirko zagotovili kar 40 vozil različnih avtomobilskih znamk, ki jih bodo za različne potrebe uporabljali organizatorji, to je Kolesarski klub Adria Mobil.

Spremjevalna vozila na kolesarski dirki po Sloveniji | Avtor: Emil Frey Emil Frey

Kolesarski klub Adria Mobil (KK AM) ima trenutno v uporabi pet sponzorskih vozil, ki jih zagotavlja Emil Frey Avtrocenter kot »uradni prevoznik KK AM«: dva peugeota 308 SW, dva mercedes-benza CLA shooting brake in citroen C5 X. "Za dirko bodo zagotovili vozila glede na potrebe. Npr. minulo nedeljo smo za 9. mednarodno Dirko za veliko nagrado Adrie mobil zagotovili osem vozil, za Dirko po Sloveniji pa jim bomo zagotovili 40 vozil različnih znamk: Fiat, Citroën, DS, Mercedes-Benz, Peugeot. Električni avtomobili niso v fokusu, predvsem zato, ker so električna vozila tiha in jih kolesarji ne slišijo," pojasnjujejo pri Emil Frey.

Spremjevalna vozila na kolesarski dirki po Sloveniji | Avtor: Emil Frey Emil Frey

Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey v Sloveniji, je ob uradni predstavitvi letošnje dirke dejal: "Skupina Emil Frey ni le sinonim za kakovostne avtomobile in odlične storitve, temveč tudi za predanost družbi in športu. Verjamemo v moč športa, verjamemo da šport združuje ljudi in ustvarja pozitivne spremembe, tovrstne športne prireditve pa so zagotovo odlična priložnost za spodbujanje zdravega načina življenja in krepitev tekmovalnega duha, ki ga lahko seveda potem prenesemo v vse vidike našega življenja. Verjamemo, da kolesarstvo omogoča boljši razvoj in rast, še posebej med mladimi. Uči vztrajnosti, strpnosti in timskega dela ter zdravega načina življenja, vse to pa so tudi vrednote, ki jih delimo v naši skupini. Kot skupina, ki v Sloveniji zastopa dvanajst različnih avtomobilskih znamk in tri znamke gospodarskih vozil, smo zelo ponosni, da bomo s svojimi vozili podprli enega največjih kolesarskih dogodkov pri nas, jubilejno 30. dirko Po Sloveniji. Dirko, ki ne poganja samo srčnega utripa zvenečih imen kolesarstva, temveč tudi utripa src vseh športnih navijačev in navdušencev, ki verjamemo v moč gibanja, tekmovalnosti in rasti. Uspehi v poslovnem in športnem življenju so rezultat preudarnega in timskega dela. Ob tem pa verjamemo v našo sodelovanje s Kolesarskim klubom Adria Mobil, da bo prineslo veliko koristi kolesarskemu športu, kot tudi širši skupnosti. Zato se veselim, da lahko napovem začetek tega sodelovanja, verjamem, da lahko skupaj dosežemo velike stvari."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.