Avto
17 ogledov

308 se spušča v dir z različico GT

Peugeot 308
1/12
Gregor Prebil
Peugeot bo odslej zmogljivim konkurentom med kombilimuzinami in karavani "golfovega" razreda konkuriral s 308 GT. Med drugim bo imel "audijeve" smerokaze.

Tako kombilimuzina kot karavan GT se bosta od običajnih izvedenk po celostni LED osvetlitvi, imela bosta gibljive smernike v stilu najnovejših audijev, nekaj dodatnih lukenj bo tudi za učinkovitejše hlajenje motorja. 

Tu bodo širši pragovi, 18-palčna kolesa, zatemnjena stekla, več športnosti bo čutiti v notranjosti, skratka imela bosta običajne lastnosti avtomobilov, ki dajejo vedeti, da zmorejo nekaj več. 

Da bo držal besedo, bo skrbelo tako na novo nastavljeno podvozje kot zmogljivi motorji. 1,6-litrski bencinar ima dvojni polnilnik zraka, iz sebe pa iztisne 150 kW (205 KM) moči. Dizelski izbor predstavlja 2,0 HDi s 132 kW (180 KM).

Peugeot 308 GT | Avtor: Peugeot Peugeot
Pri obeh motorjih je serijski paket opreme Driver Sport, ki med drugim skrbi za športnejši zvok, na prikazovalniku se vrtijo dodatni podatki o delovanju motorja in pospešku, prilagojen je servovolan, menjalnik je še odzivnejši, medtem ko pri hitrem samodejnem menjalniku za ročno prestavljanje skrbijo obvolanske ročice.

V koraku s časom je tudi z modernim infotainemntom in varnostnimi pripomočki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.