Avto
23 ogledov

308 še v karavanski izvedenki

Peugeot 308 SW
1/16
Peugeot
Le nekaj mesecev po začetku prodaje nove limuzine 308 so pri Peugeotu pokazali še karavansko izvedenko SW. Javnost jo bo prvič v živo videla na avtosalonu v Ženevi. V Slovenijo prihaja spomladi.

Karavan v dolžino meri 4,58 metra, v višino 1,47 metra, prtljažnik pa je s 610 litri (norma VDA 210) po volumnu med največjimi v razredu. Prtljažnik je oblikovan priročno, kar pomeni preklop sedežne klopi z enim samim gibom rok iz strani prtljažnika, zadnja klop se zloži v ravno dno, pri Peugeotu pa izpostavljajo še končno obdelavo.


Prav tako kot limuzina je opremljen z novo modularno platformo EMP2, ki je zagotovilo za 140 kilogramov zmanjšano maso, kar pripomore k učinkovitejši vozni dinamiki, ki so jo približali petvratni limuzini. Od lansiranja bodo na voljo bencinski in dizelski motorji Euro 6. Pri različici BlueHDi je izpustov ogljikovega dioksida 85 gramov na kilometer.

Notranjost je znana že iz kombilimuzinske različice. Tudi tu ima z izčiščeno oblikovno zasnovo osrednjo vlogo Peugeot i-Cockpit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.