Avto
13 ogledov

500L in panda zvezdi tekmovanja

Fiat 500L Fiat
Za volanom akcije Žurnalov in Fiatov dan. Izbira vozil, s katerimi boste vozili tekmovalci, je logična.

V akciji Žurnalov in Fiatov dan bosta imela eno od osrednjih vlog modela fiat panda in 500L, saj bodo tekmovalci svoje veščine preizkušali prav v teh dveh avtomobilih. Izbira ni naključna, prvi je namreč predstavnik najbolj prodajanega razreda manjših vozil, drugi pa eden od najbolj praktičnih manjših enoprostorcev. Oba odlikuje zelo dobra varnostna oprema, kot je sistem za preprečevanje trkov pri nižjih hitrostih, mogoče pa ju je dobiti tako z varčnim dizelskim motorjem kot naprednim bencinskim dvovaljnim turbobencinarjem.

Posebnost pande je, da je za zahtevnejše kupce, ki želijo zmogljiv in okreten avtomobil, na voljo tudi v različici 4x4, medtem ko 500L z videzom zelo uspešnega modela 500 zna še kako popihati na čustva.

Onesnažujejo najmanj

Fiat se je v zadnjih letih še posebno posvetil izdelavi dostopnih in praktičnih avtomobilov z veliko čuta za ekologijo, saj je znamka že šesto leto zapored vodilna po izpustu ogljikovega dioksida. Skupno povprečje znaša le 119,8 grama na kilometer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.