Avto
16 ogledov

540 konjev za mustang

Najpomembnejša novost je močnejši 5,4-litrski V8 motor s kompresorjem, ki zdaj r
1/22
Žurnal24 main
Na avtomobilskem salonu v Detroitu, ki svoja vrata odpira 11. januarja, bodo pri Fordu predstavili najmočnejšega mustanga vseh časov.

Druga generacija modela shelby GT500 je nadaljevanje tradicije, ki svoje korenine vleče iz 60. let prejšnjega stoletja in predstavlja sodelovanje ameriškega proizvajalca vozil in legendarnega predelovalca vozil Carolla Shelbyja. Čeprav je pri samem razvoju avtomobila sodeloval tudi sam Shelby, pa je večino dela opravil Fordov oddelek za tovarniški tuning oziroma SVT.



Nova generacija je tehnično tesno povezana z omejeno različico prejšnjega modela GT500KR. Najbolj pomembna novost je močnejši 5,4-litrski V8 motor s kompresorjem, ki zdaj razvija 397 kW/ 540 KM in kar 730 Nm. Da bi vso to moč kar najbolje prenesli na asfalt, so dodatno dodelali obeso ter prenos. Šeststopenjski ročni menjalnik ima po novem nekoliko spremenjena prestavna razmerja in blokado zadnjega diferenciala. Dodelan je tudi zunanji videz, ki je še bolj agresiven. Izstopa nos vozila, ki zaradi maske hladilnika močno spominja na legendarno shelby cobro iz šestdesetih let. Dinamičnemu videzu pripomorejo še razširjeni blatniki, večja 19-palčna platišča, bolj izraziti pragovi ter večji spojler.



Notranjost je obogatena z dodatno opremo, aluminijastimi dodatki in profiliranimi sedeži. Kot do zdaj v ponudbi ostajajo klasična, kupe in brezstrešna različica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.