Avto
17 ogledov

7 milijonov Američanov bo ostalo brez avtomobilov

Avto EPA
Pri National Automobile Dealers Association (NADA), menijo, da je zakon, ki predvideva, da bodo morali avtomobilski proizvajalci ponuditi linijo avtomobilov, katerih tovarniška poraba ne bo smela preseči 4,3 litre, zaradi podražitev vozil z uvedbo novih tehnologij, povzročil, da si Američani ne bodo mogli več privoščiti novih avtomobilov.

Visoke cene vozil, ki so posledica uvedbe novih tehnologij za nižjo porabo goriva, bo privedla do tega, da kar sedem milijonov Američanov ne bo zmožno kupiti avtomobila. Novi standardi, ki zahtevajo, da vsak avtomobilski proizvajalec zagotovi linijo modelov, s povprečno tovarniško porabo 4,3 litre na 100 prevoženih kilometrov, naj bi začeli veljati leta 2025.

Kljub temu strokovnjaki predvidevajo, da naj bi zaradi uvedbe novih tehnologij že prihodnje leto cena vozil v ZDA v povprečju skočila za 3.000 dolarjev. To pomeni, da si mladi ne bodo mogli več kupiti niti najcenejših vozil. Zanimivo je, da se v zadnjih letih dražijo tudi rabljena vozila. Ford naj bi v ZDA v naslednjih letih ponudil serijo hibridnih vozil, trenutno pa sodeluje z različnimi podjetji pri razvoju ogljikovih vlaken, ki bodo močno podražila proizvodnjo, hkrati pa bodo znižala težo vozil tudi za 300 kilogramov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.