Avto
40 ogledov

Adijo, xsara picasso

Xsara picasso
1/9
Žurnal24 main
Vsega lepega je enkrat konec in tudi xsara picasso gre zasluženo v pokoj. Te dni so slovenskemu kupcu prodali zadnji primerek.

Od leta 1999 je Citroën izdelal kar 1,8 milijona xsar picasso, ki so proizvajalca trdno usidrali v takrat vse popularnejšem razredu enoprostorcev. Xsara picasso je nastala na podlagi koncepta xanae, ki je bila v Parizu predstavljena že leta 1994.

GALERIJA xsare picasso

Xsaro picasso je ob prihodu na trg odlikovala predvsem zelo dobra izraba prostora, saj je bilo tega dovolj tako za potnike kot prtljago, obenem pa je imel avtomobil veliko steklenih površin in obilo udobja.

V Sloveniji so avtomobil začeli tržiti februarja 2000, od takrat pa so prodali 11.472 vozil. Zadnja xsara picasso, z motorjem 1.6i 16V in nivojem opreme Elegance Plus, ki je zapustila prodajne salone v Sloveniji, je bila izdobavljena pri podjetju Avtocenter Košak v Celju. Srečni kupec zadnjega vozila pa je gospa Lilija Marija Ostovršnik iz Celja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.