Avto
12 ogledov

Alfa Romeo Audiju noče prodati oznak

Alfa romeo q4 Alfa Romeo
Vojna med Volkswagnom in Fiatom glede Alfe Romeo se nadaljuje, tokrat malce drugače. Italijani so gladko zavrnili prošnjo Audija do pravic za uporabo oznake Q2 in Q4.

Kot poroča britanski Car, so iz Audija nedavno povprašali Alfo Romeo, če bi jim bila vendarle pripravljena odstopiti pravice do uporabe oznak Q2 in Q4, saj želijo Nemci očitno tako poimenovati katerega od prihodnjih manjših križancev, poleg tega imajo pravico do uporabe vseh ostalih kombinacij črke Q in številk do 9. "V idealnem svetu bi bilo ime Q2 rezervirano za še manjši križanec, ki bi izviral iz A1, Q4 pa bi zapolnil praznino med Q3 in Q5," je vir iz Audija povedal za britansko revijo.

A realni svet je malce drugačen, vse, kar so dobili Nemci v Torinu, je bila hladna prha, saj je vrhovni šef FCA in s tem Alfe Romeo Sergio Marchionne gladko zavrnil možnost dogovora z obrazložitvijo, da je Fiat oznaki Q2 in Q4 pač prvi rezerviral in ima zato do njih edino on pravico.

Očitno Italijani še niso pozabili, kako so jih v času, ko jim je šlo za nohte, pri Volkswagnu oziroma Audiju dokaj ošabno ponudili odkup Alfe Romeo, ki velja za najbolj športno množično italijansko znamko. Lahko pa, da bo zviti Marchionne Audijevo željo po obeh oznakah vnovčil na še kakšen boljši način.

* malo morgen = ja, pa ja de

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.