Avto
339 ogledov

Alfa romeo giulia quadrifoglio bo lovila prehitre voznike

Alfa romeo giulia quadrifoglio
1/11
Alfa Romeo
V sosednji Italiji bo hlače voznikom odslej pomagala tresti policijska alfa romeo giulia quadrifoglio.

Pravzaprav jo ne bodo vozili policisti, temveč karabinjerji, druga (in še ostrejša) ustanova za zagotavljanje reda in miru v Italiji, ki izhaja iz vojske, a ima policijska pooblastila nad civilnimi in vojaškimi osebami.

Karabinjerji so s koncernom FCA sklenili posel za 800 novih avtomobilov, med temi avti pa bosta tudi dve giuliji quadrifoglio. 

Alfa romeo giulia quadrifoglio je športna izpeljanka nove giulije in eden tistih avtov, ki so najbolj razburkali domišljijo avtomobilskih navdušencev. Iz dvolitrskega V6 motorja prenaša na cesto kar 375 kW (500 KM) moči, hkrati ima še polno drugih športnih dodatkov. V notranjosti policijske giulije je seveda polno dodatne policijske opreme, med drugim ima sovoznik pred seboj montirano tablico, dodana so policijska svetlobna in zvočna telesa, avto ima tudi defibrilator. 

Na slovesnosti predaje obeh hitrih alf v Rimu minuli konec tedna je bil sam vodja koncerna FCA Sergio Marchionne. Alfa Romeo ima dolgo zgodovino sodelovanja z predstavniki italijanskega reda in miru, ki sega več desetletij nazaj. Pa tudi s politiko, saj je Marchionne eno o novih giulij podrobno predstavil tudi italijanskemu premierju Mateu Renziju in italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli.. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.