Avto
6272 ogledov

Ali Dacia postaja kultna znamka?

1/21
Dacia dacia, dacia duster, dacia logan
Bi si še pred nekaj leti lahko predstavljali, da bo Dacia, avtomobilska znamka, ki je nastala na vzhodu Evrope, postala v zahodni Evropi tako priljubljena, da dobiva že skoraj kultni status?

K temu je gotov precej pripomogel duster, a tudi drugi modeli, vključno z najstarejšo dacio nove dobe loganom, so precej priljubljeni predvsem med ljudmi, ki si želijo preprost, zanesljiv in praktičen avtomobil za razmeroma ugodno ceno. To kažejo tudi različne prireditve, na katerih se zbirajo lastniki dacij.

Zgodovina Avto Kaj pomenijo imena Daciinih modelov?

 | Avtor: Dacia dacia, dacia duster, dacia logan Dacia

Daciin piknik

Eno takšnih je "Pique-nique Dacia", veliko srečanje lastnikov dacij, ki so ga letos v Franciji organizirali že enajstič in ki je na ozemlje opatije l'Abbaye de Chaalis privabil okrog 10 tisoč ljudi, ki jih je družilo to, da se naokrog vozijo z enim od avtomobilov znamke Dacia.

Dacia Duster Avto Ko Evropejci raje izberejo Romuna kot Francoza ali Nemca

Dacia jim je priredila tudi koncert francoske zvezdnice Jenifer, ki se ji je na odru pridružilo sedem talentiranih umetnikov iz Daciine skupnosti, ki so množico obiskovalcev zabavali s petjem, plesom in celo čarodejstvom. Na voljo so bile tudi druge vrste zabave, kot karting, veliki tobogan za otroke ali plezalna stena. Seveda so lahko na poligonu preskusili tudi štirikolesno gnane dacie duster 4x4 in druge modele znamke.

 | Avtor: Dacia dacia, dacia duster, dacia logan Dacia

Avto Romunska avtomobilska zgodba o uspehu

"Pique-nique Dacia" je sicer predvsem veliko družinsko srečanje, na katere pride veliko zagrizenih navdušencev za znamko, večina pogovorov pa se vrti okoli izkušenj z avtomobili romunske znamke. Letos je o prireditvi poročal tudi portal 'autonews.fr', ki je zbral tudi izjave nekaterih udeležencev. 22-letni Franck, ki se že tri leta vozi z dusterjem 4x4, je povedal, da je to njegov prvi avtomobil, ki ga obožuje. Med vožnjo z njim se je veliko naučil in se strinja da ponuja veliko za svojo ceno. 61-letna Marinette ima še več izkušenj, saj se z daciami vozi že 15 let. Prvi je bil logan, ki mu je sledil sandero, kmalu pa dobi novi lodgy, saj ima veliko vnukov in jih bo lahko v prostornem avtu brez težav vozila naokoli.

 | Avtor: Dacia dacia, dacia duster, dacia logan Dacia

Dacia 1300 Avto Romunski avto z impresivno ceno in vrtoglavo hitrostjo

Duster dancenmob

"Pique-nique Dacia" je sicer največja prireditev lastnikov dacij, ni pa edina, saj jih lahko najdemo v marsikateri evropski državi, Veliki Britaniji, Danski, Nizozemski, Češki, Madžarski, Nemčiji in še marsikje. Zbrali so se tudi slovenski in hrvaški lastniki dusterjev in junija 2016 izvedli zabavno predstavo , ki si jo lahko ogledamo na posnetku #Duster Dancemob.

 | Avtor: Dacia dacia, dacia duster, dacia logan Dacia

Dancemob Slovenija Ko zapleše Dacia Duster

Dacia je na srečanju v Franciji sicer predstavila tudi poseben avtomobil za francoski trg, zgolj na 500 primerkov omejeno serijo dusterja "Duster Black Collector", ki so jo zasnovali na različici črnega dusterja s pogonom na prednji kolesi in z motorjem 1,3 TCe 130 PF, jo izdatno opremili in ji namenili imenitni avanturistični videz.

 | Avtor: Dacia dacia, dacia duster, dacia logan Dacia

Komentarjev 5
  • Avatar vec
    vec 10:16 08.julij 2019.

    zbrisali ste moj prispevek o rjavenju, pa naj vam bo samo da bo mezda od dacije padla :)

  • Avatar Olgintinna
    Olgintinna 01:36 08.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • Ivo 22:18 07.julij 2019.

    Še vedno mislim, da je to trapasta reklama za nepomembno avtomobilsko znamko, ki je nihče še povohal ne bi, če ne bi bila ta vozila daleč najcenejša.