Avto
12 ogledov

Ampero si bo mogoče izposoditi

Opel ampera Opel
Opel in vodilna družba za izposojo avtomobilov v Evropi Europcar sta oznanila sklenitev dogovora, s katerim bo opel ampera vključena v vozni park za izposojo vozil po Evropi.

Ob začetku prodaje opel ampere konec leta 2011 bo nemški proizvajalec avtomobilov vzpostavil novi segment na evropskem avtomobilskem trgu in tako izpostavil vlogo snovalca novih trendov na področju mobilnosti.

Družbi sta združili moči, da bi olajšali zagon in razširitev električne mobilnosti med najširšo množico ljudi, ki bodo tako lahko že od začetka prodaje ampere deležni prednosti električne mobilnosti. Po dogovoru bo Europcar prve ampere vključil v svoj vozni park za najem novembra letos v Nemčiji, kmalu zatem še v Belgiji in na Nizozemskem. Avtomobil bo kasneje, v začetku leta 2012, postopoma dopolnil ponudbo Europcara v Franciji, Italiji, Portugalski, Španiji in Veliki Britaniji.

"Električni avtomobili so eden najboljših odgovorov na energetske in okoljske izzive, s katerimi se srečuje družba," pravi Alain Visser, podpredsednik Opla za prodajo, marketing in poprodajo.

Ob rezervaciji avtomobila so uporabniki opozorjeni, da bodo ob prevzemu avtomobila deležni posebnega spoznavanja z vozilom, ki bo trajalo od 10 do 15 minut. Za to bo namensko izšolano osebje Europcara, ki jim bo razložilo značilnosti in pravilno rabo vozila, od polnjenja akumulatorjev, delovanja sistema podaljšanega dosega in drugih posebnosti, kot sta izpis in grafični prikaz rabe energije in energetske učinkovitosti v vožnji na posebnem zaslonu. Ob tem bodo uporabniki poučeni oziroma jim bo svetovan slog vožnje, ki veča energetsko učinkovitost, ohranja energijo v akumulatorjih in omogoča pridobivanje čim večje energije ob zaviranju. Uporabniki bodo ob tem lahko dobili odgovore na vprašanja ob posebnih, temu namenjenih internetnih izmenjav mnenj in seveda tudi odgovore na neposredno zastavljena vprašanja strokovnjakom.

Več o novi opel amperi si lahko preberete tukaj. Prvi v Sloveniji smo jo gostili prav na Žurnal24 v sodelovanju z oplom na projektu Najbolj varčen voznik, s prvo vožnjo pa smo nagradili tudi enega izmed naših zvestih bralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.