Avto
45 ogledov

Audi A1 si ni popravil zgolj šminke

Audi A1
1/7
Audi
Audi je izdatno osvežil svoj najmanjši model A1.

Spremembe niti niso majhne, saj so novi odbijači drugačnih mer, tako da sta A1 in petvratni A1 sportback odslej 2 centimetra daljša. Z ostrimi linijami so odslej dopolnjeni žarometi z LED dnevnimi lučmi, novi so prednja maska in zadnja svetila. 

Znotraj pravih sprememb niti ni toliko, bolj gre za dodelave. Tako je dopolnjen infotainment sistem, da po novem lahko izrablja storitve Audi connect, med drugim tudi ustvarja wi-fi točko. Bomo pa še videli, ali je USB priključek odslej standarden, kar je bila tragikomična hiba dosedanjega A1. Več je tudi izbire za personalizacijo.

Brbotajo lahko tudi zgolj trije

Veliko novega pa je pri motorjih. Prvič doslej A1 lahko ženejo le trije valji in sicer v različici 1,0 TSI, ki zmore 70 kW (95 KM) in napoveduje porabo 4,3 litra oziroma manj kot 100 gramov CO2.

Druga novost pa je trivaljni 1,4 TDI motor s 66 kW (90 KM), ki naj bi porabil le 3,4 litra dizla na 100 kilometrov, v zrak pa izpusti le 89 gramov CO2.

Tudi ostala četverica obstoječih motorjev je bila nekoliko optimizirana, pri vseh je na voljo S-tronic menjalnik, na vrhu ponudbe je model S1 s sedaj 170 kW (231 KM).

Spremenjen pri A1 je variabilni elektromehanični krmilni mehanizem v prid boljše odzivnosti. Novost je športni paket opreme s tršim podvozjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.