Avto
12 ogledov

Audi A4 2.0 TDi Le Mans je še vedno magnet

Dosedanji A4 je glede na to, da na slovenska vrata že trka nova serija, privlačn Žurnal24 main
Adut te Audijeve štirice je več opreme za manj denarja. In to kupce privlači.
 

PLUS, MINUS

Plus: vozne lastnosti, menjalnik, paketi opreme, volan.

Minus: avto ni imel potovalnega računalnika in električnega odpiranja zadnjih stekel.

Štirica prinaša Audijevi hiši največje tržne uspehe, pa čeprav ima A4 kot član premium družine še vedno zasoljeno ceno, a tudi kakovost in prestiž. Za dodatno opremo, ki je bolj ali manj nujna, to še prav posebej drži. Zato tovarna iz Ingoldstadta kupce privablja tudi z ugodnimi opremskimi paketi, kot sta Limited edition in Le Mans, pri katerih kupec za manj novcev dobi več opreme: prvi namesto rednih 3.660 stane 810 evrov in drugi namesto 7.570 evrov akcijskih 2.723.

Le Mans med drugim vključuje tempomat, alarmno napravo, ogrevani zunanji ogledali, radijski aparat s CD-predvajalnikom, sprednji sredinski naslon za roke, športna sprednja sedeža, kovinsko barvo ter večja in širša petkraka lita platišča. Potovalni računalnik je žal na voljo le pri karavanski izvedenki.

Notranjost je čista, razporeditev in oblika stikal sta znani. © Aleš Malerič

 
Na cesti po starem – zelo dobro
Na cesti A4 še vedno ostaja vrhunski predstavnik nemške šole, ki ga je tokrat poganjal nekoliko glasen, a močnejši dvolitrski dizelski štirivaljnik. Kljub pomoči turbopolnilnika s spremenljivim kotom lopatja se v spodnjem območju delovanja bori s turbo luknjo, a ga zato v srednjem in visokem območju vrtljajev razganja od poskočnosti in moči. Podprt z natančnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom, direktnim volanskim mehanizmom in dobrim podvozjem omogoča odlične vozne lastnosti ter dobro počutje v udobnih sedežih tudi po daljših križarjenjih. Z ugodnejšimi paketi opreme, ki so vsekakor dobrodošli, bo ta pri Slovencih priljubljena limuzina očitno še naprej žela uspeh.
Dobrim voznim lastnostim so dodali še bogatejšo opremo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.