Avto
46 ogledov

Audi A4 in obe hondi razbiti z odliko

Euro NCAP
1/4
Euro NCAP
Štiri razbitine, tri od teh posebej pohvaljene. Audi A4, honda jazz in honda HR-V so prejeli pet zvezdic na testu Euro NCAP.

Audijev morda najpomembnejši model naslednjih nekaj let se je na testu zgledno odrezal. Zaščita potnikov v audiju A4 je bila primerna, pri organizaciji hvalijo dejstvo, da je city AEB sistem samodejnega zaviranja na voljo že standardno. Tudi na zadnjih sedežih so tako kot pri vseh preizkušenih avtih v tej seriji testov omejevalniki zatezne sile, ki preprečujejo prehude sile na potnikove prsi. 

Honda se je odlično izkazala z obema svojima novincema. Nova generacija modela jazz je šele drugi avto B-segmenta letos, ki je prejel vseh pet zvezdic po bistveno ostrejših merilih! Jazz je odličen pri pasivni varnosti za odrasle potnike in tudi za otroke, pri bočnem trku je prejel maksimalno oceno. Zgledno poskrbi, da jo pešči v trku z avtom odnesejo z manjšimi posledicami, tudi pri aktivni varnostni opremi ponuja serijski city AEB, s čimer je sposoben preprečiti večji delež naletov.

Tudi mali križanec honda HR-V se ponaša s podobno stopnjo varnosti, le pri pasivni varnosti je za odtenek slabši, a še vedno dovolj za pet zvezdic.

VW caddy je narejen na podlagi gospodarskega vozila, vendar preizkuševalce veseli, da pri varnosti ne ponuja kompromisov. Zelo spodobno skrbi za pasivno varnost, pri aktivni varnosti pa v tem razredu postavlja standarde, saj vgrajuje zelo zmogljiv city AEB sistem in ponuja tudi opcijo inter AEB sistema za višje hitrosti. Štiri zvezdice so zato več kot zaslužene. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.