Avto
51 ogledov

Audi, BMW in Mercedes sodelujejo na še nikoli viden način

Platforma Here Here
Audi, Mercedes-Benz in BMW so sklenili dogovor, da bodo svojo skupno platformo njeni avtomobili zalagali s podatki o stanju ceste, po kateri se vozijo ter tako omogočali izmenjavo koristnih podatkov med voznike vseh treh znamk.

Gre za enega prvih konkretnih rezultatov, potem ko je nemška premijska trojica lani sklenila odmeven posel odkupa Here od finske Nokie. Z dogovorom med proizvajalci so tako položeni temelji za povezljivost in medsebojno sodelodanje avtomobilov jutrišnjega dne. 

Platforma Here | Avtor: Here Here
Vsak moderen avto zaznava obilico podatkov, za katere skrbijo številni senzorji, od kamer do senzorjev za nadzor stabilnosti. Vsi ti podatki lahko zelo vplivajo na varnost in učinkovitost drugih udeležencev, če inforamcije pravočasno pridejo do njih. In prav to je cilj skupne platforme Here. Ta je sicer že pod Nokio pomenila podlago za zelo natančne navigacijske podatke njenih uporabnikov, saj je temeljila prav na podatkih, ki so jih naprave uporabnikov v realnem času pošiljale o stanju na cestah. 

Platforma Here | Avtor: Here Here
Trojica proizvajalcev pričakuje, da se bodo platformi Here pridružili tudi drugi proizvajalci, a priznavajo, da je v industriji ta hip še veliko obotavljanja, neenotni standardi pa ne omogočajo napredka. Prvi konkretni dogovor med navidez ostrimi rivali naj bi bil sedaj znak tudi ostalim, da je čas zrel za sodelovanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.