Avto
162 ogledov

Audi ima težave z zaviranjem

Audi motor TDI Audi
Audi po vsem svetu vpoklicuje modele A4, A5, A6, A7, Q5 in Q7 s 3,0-litrskim TDI motorjem, saj obstaja verjetnost, da lahko med vožnjo pride do okvare zavor. Znana tudi številka iz Slovenije.

Gre le za avtomobile, ki so iz proizvodnjih trakov prišli med marcem in decembrom leta 2012, vseeno pa se je po vsem svetu nabralo za okoli 70.000 vozil, samo v Nemčiji 33.600. V Sloveniji je po podatkih uvoznika 82 potencialno ogroženih vozil, lastniki pa bodo v prihodnjih dneh obveščeni, naj zapeljejo na servis.

Zagode jo lahko olje

Zaradi napake lahko v najslabšem primeru pride do tega, da motorno olje prek vakuumskih povezav vstopi v tokokrog zaviralnega sistema, kar poškoduje membrano. Zaradi tega bi zavore delovale le, če bi voznik izrazito močno pritisnil na zavorno stopalko, kar pa seveda ni ravno varno. 

Audi bo napako odpravil seveda zastonj, zanimivo pa iste težave nimajo pri znamkah Volkswagen in Porsche znotraj koncerna VW, ki prav tako uporabljata iste trilitrske motorje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.