Avto
7 ogledov

Audi Q3: Uradne skice

Audi Q3
1/5
Žurnal24 main
Audi bo še letos svojo paleto vozil obogatil z malim SUV modelom Q3, ki ga bo prvič predstavil že na avtosalonu v Šanghaju na Kitajskem, ki ta mesec obiskovalcem odpira svoja vrata.

Uradnih fotografij še ni na voljo, so pa pri Audiju pokazali prve skice novega modela Q3, ki bo konkurent BMW X1 in volkswagen tiguanu.

Prodaja modela, ki v dolžino meri 438 centimetrov, se bo v Evropi začela konec leta. Proizvajali ga bodo v tovarni v Martorellu v Španiji. Audi je v tovarno vložil okoli 300 milijonov evrov, letno pa bodo proizvedli okoli 80 tisoč primerkov.

V začetku bodo kupcem ponudili dva dvolitrska TFSI bencinska agregata z močjo 125 kilovatov (170 KM in emisijo CO2172 g/km) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom oziroma močnejši agregat z močjo 155 kilovatov (211 KM in emisijo CO2 184 g/km) in S tronic menjalnikom. Na dizelski strani bo prav tako dvolitrski TDI agregat z močjo 155 kilovatov (170 KM), različica s S tronic menjalnikom bo v zrak izpustila 158 gramov CO2 na kilometer. Kasneje se bo motorna paleta razširila še na šibkejši dizelski agregat z močjo 103 kilovatov (140 KM). V ponudbi bosta različici s pogonom na dve (2WD) in štiri kolesa (4WD).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.