Avto
1268 ogledov

Audi je novega šefa speljal BMW-ju

Markus Duesmann BMW
Znan je naslednik Ruperta Stadlerja, šefa Audija, ki je pristal v priporu. Pretresov še ni konec niti pri Fiatu, zanetila se je notranja vojna.

Pri koncernu Volkswagen so sporočili, da bo Audi odslej vodil Markus Duesmann. Doslej je bil eden izmed najvišjih direktorjev pri konkurnčem proizvajalcu BMW. 

Audi je nujno potreboval novega vrhovnega direktorja, potem ko so junija priprli dolgoletnega vodjo Ruperta Stadlerja zaradi sumov njegove vpletenosti v afero s ponarejanimi emisijami. 

Da so Duesmanna "ukradli" BMW, ni presenečenje glede na to, da je bil v BMW še ne tako dolgo nazaj zaposlen tudi Herbert Diess, ki je že zadnjih 100 dni na čelu celotnega koncerna VW, pred tem pa je po aferi Dieselgate uspešno rekonstruriral znamko Volkswagen. 

 

Pretresom v FCA še ni videti konca

Novosti s kadri v avtomobilski industriji se kar vrstijo, tako je v ponedeljek odstopil Alfredo Altavilla, ki je bil vodja koncerna FCA za področje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike.

Altavilla je bil ena najpomembnejših figur v koncernu in glavni pretendent za naslednika Sergia Marchionneja, ko bi ta leta 2019 šel v pokoj. A Marchionne danes leži v bolnišnici v švicarskem Zürichu, potem, ko je se mu je zdravje pred dnevi naglo poslabšalo po "operaciji ramena". Po neuradnih podatkih leži v komi, mediji špekulirajo o napredovanem stadiju raka.

Dejstvo je, da karizmatičnega Italijana v puloverju, ki mu mnogi pripisujejo, da je rešil Fiat pred propadom, ne bo več nazaj na vrh italijansko-ameriškega koncerna.

Na čelo FCA je vodstvo v soboto po hitrem postopku ustoličilo Američana Mikea Manleyja, dosedanjega šefa znamke Jeep in edinega Neitalijana v dosedanji eliti FCA. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Mia_McVicars 17:17 24.julij 2018.

    Z lahkoto opravljam vsako uro 192 € do 258 € samo z enostavnim delom od doma. Prejšnji mesec sem opravil 32847 EUR iz te službe. Neverjetno in preprosto delo in reden prihodek od tega je neverjetno. Predlagam vam, da se ...prikaži več zdaj pridružite tej nalogi kot delno in zaslužite več kot polnii del0vni čas, tako da sledite tej povezavi. ..... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com