Avto
2555 ogledov

Audi uradno: ukinili bodo nekdaj tako priljubljeni model

Audi TT Audi
Audi se je odločil, da bo umaknil iz proizvodnje enega svojih najmarkantnejših modelov zadnjih 21 let.

Pri Audiju so potrdili, da ukinjajo model TT. Sicer imajo v mislih športnega naslednika, ki pa bo povsem električni avto in se bodo z njim zoperstavili Tesli, poroča Automotive News. 

Ko so leta 1998 pri Audiju predstavili dvosedežni model TT, so takoj pridobili veliko novih oboževalcev, saj je bil avto zaradi svoje oblike in agilnosti nekaj posebnega, predvsem pa drugačnega od takratne konkurence pri BMW in Mercedesu. Danes je na cesti tretja generacija modela TT, a prodaja je še naprej daleč stran od najboljših časov.

Audi TT | Avtor: Audi Audi
Audi TT | Avtor: Audi Audi

Podatki baze Ardi kažejo, da je pri nas registriranih okoli 250 modelov TT.

Pri Audiju pravijo, da bo naslednik TT-ja del širšega portfolia 20 EV vozil, kolikor jih nameravajo pri znamki predstaviti že do leta 2025. Plo naj bi za "emotivno" električno vozilo, ki bo ohranil podobno cenovno umeščenost. 

Da pri Audiju elektrika pridobiva glavno besedo, kaže tudi napoved generalnega direktorja Brama Schota, od decembra lani uradnega naslednika zaradi Dieselgata padlega Ruperta Stadlerja. Schot je tako dejal, da bo zelo verjetno že naslednja generacija limuzine A8 povsem električna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2