Avto
2234 ogledov

Audi ima spet težave pod pokrovom

Audi logotip Audi
Audi mora na zahtevo nadzornih organov vpoklicati še skoraj 130 tisoč vozil z dizelskim motorjem. Gre za njihov najmočnejši dizelski motor.

Nemški preiskovalci so pri V6 dizelskem motorju ugotovili "nedopustne naprave za izklop sistema." 

Po navedbah nemškega ministrstva za promet gre za motorje v nekaterih modelih a4, a5, a6, a7, a8, q5, sq5 in q7, ki jih je Audi prodajal kot ustrezne emisijskemu standardu euro 6. 

Dizel Avto Analitiki: Še večji padec dizelskih vozil v letu 2018

Popravek naj bi bil nared na začetku feburarja, ko bo tovarna tudi pričela obveščati lastnike, naj pripeljejo avtomobile na brezplačno posodobitev.

Odpoklic je le še eden od mnogih v aferi dieselgate, ki je izbruhnila septembra 2015, ko so v Volkswagnu, katerega del je tudi Audi, priznali, da so v 11 milijonov vozil po vsem svetu vgradili programsko opremo, ki je na testih prikazovala nižje vrednosti izpušnih plinov. Prevaro so razkrile ameriške oblasti.

Audi A4 Avto Audiji ne bodo več kot jajca

Tudi Audi je moral že prej odpoklicati nekatera vozila. Lani poleti pa jih je 850.000 odpoklical prostovoljno, da bi jim zagotovil brezplačno nadgradnjo programske opreme, s katero naj bi se raven emisij v dejanskih voznih pogojih izboljšala.

Takrat je šlo poleg motorjev z osmimi valji prav za različice v6 tdi, kar je po navedbah nekaterih poznavalcev povečalo dvom v ustreznost posodobitev programske opreme.

Audi Q5 Avto Test audi Q5: Ne sliši se, a dela, in še dizel je!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.