Avto
20 ogledov

Avantgardni DS5 uradno razkrit

Citroen DS5
1/55
Žurnal24 main
Citroën je vse pomembnejši salon v kitajskem Šanghaju izkoristil za svetovno premiero novega luksuznega modela DS5. Gre za razkošno kombilimuzino presenetljivo kratkih mer.

Kdor je pričakoval, da bo DS5 le luksuzna kopija modela C5, je lahko presenečen. DS5 namreč v dolžino meri "le" 4,52 metra, kar je precej manj od mondea, lagune, passata in drugih igralcev v D-segmentu ter recimo za 30 centimetrov več od DS4. V širino meter pokaže 1,85.

Na podlagi česa pa vi kupujete avtomobil? GLASUJTE.

Je pa treba priznati, da je oblika DS5 presežek marsičesa, saj je med prednjim in zadnjim koncem veliko detajlov, ki jih dopolnjujeta krom in LED-tehnika svetil. Cevi za izpuh sta vdeti kar v odbijač, zadnji par svetil se objema okoli bokov.

Udobje, udobje, udobje
Znotraj je vse ukrojeno v premium maniri, usnje je gladko, dodana je kovina, volan je prisekan, ročica menjalnika je skeletna, osrednja konzola spominja na letalski kokpit, prav tako gumbi, kot v sporočilu za javnost Citroën velikokrat poudari. Veliko je napredne tehnologije, kot je HUD-zaslon, avtomatično prilagajanje snopa svetlobe, sistem za nenamerno prehajanje voznega pasu nove generacije ... DS5 naj bi udobno prevažal pet odraslih potnikov, ki bodo imeli na voljo 465 litrov prtljažnika.

Pet motorjev, tudi dizelski hibrid
DS5 bo na glavnih trgih naprodaj še letos, kot prvi avtomobil Citroëna pa bo imel tudi kombinacijo hibridnega pogona Hybrid4 s 147 kW (200 KM) skupne moči. Motorjev je skupaj pet, bencinarja sta prisilno polnjena 1,6-litraša s 115 (156 KM) oziroma 147 kW (200 KM), medtem ko dizelske barve poleg že omenjenega Hybrid4 branita še HDi 110 in HDi 160. Očitno DS5 ne bo vozil na hidravličnem vzmetenju, saj je za prednjo premo namenjeno psevdo McPherson vzmetenje, za zadnjo pa prečni torzijski drog, le za Hybrid4 večvodilna prema.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.