Slovenija
3746 ogledov

Avstrijski proizvajalec Magna Steyr išče 3000 delavcev

magna steyr magna steyr
V začetku prihodnjega leta bodo v avtomobilskem velikanu zaposlili tisoč kvalificiranih in 2000 polkvalificiranih delavcev.

Proizvajalec avtomobilskih delov Magna Steyr iz Gradca bo v začetku prihodnjega leta zaposlil tri tisoč delavcev. Iščejo tisoč usposobljenih delavcev, tehnikov in inženirjev strojništva s poznavanjem avtomobilske tehnike, mehatronike in nadgradnje ter okoli 2000 polkvalificiranih delavcev.

Plače med 1300 in 1800 evri

Magna Steyr proizvaja sestavne dele za Mercesed-Benz, Pegeout, Mini, po naročilu pa izdelujejo tudi celotne avtomobile. V letu 2017 pa naj bi začeli proizvajati tudi športno terensko vozilo Jaguarja F-pace.

Slovencem je graški avtomobilski velikan znan delodajalec. Podjetje je že zaposlilo več kot tisoč slovenskih delavcev, plače pa znašajo med 1.300 in 1.800 evri neto. Delavci migranti so sicer dvojno obdavčeni, potni stroški so le delno povrnjeni, vendar pa večinoma dobijo 13. in 14. plačo.

Leta 2008 in konec 2014 so v podjetju Magna Steyr sicer odpustili večino agencijskih delavcev, zdaj zaposlujejo ponovno.

Na delo v Avstrijo med 10 in 15 tisoč ljudi

Iz Slovenije naj bi se na delo v Avstrijo vozilo med 10 in 15 tisoč ljudi. Ti so predvsem iz okolice Maribora in iz Pomurja.

Komentarjev 14
  • Srečko Kralj 13:30 31.december 2016.

    Ne bluzite,če bi rdeči pustili bi imeli v slo že 20 let magno,mercedesa,bmw in podobne firme...tako pa raja nima kaj delat in životari,tisti ki delamo pa nas delodajalci stiskajo za vrat in nas prepričujejo naj delamo za minimalno mizerno slovensko ...prikaži več plačo,ker itak zunaj čaka 100 ljudi če nam kaj ne paše....hvala bogu da ob raznih kučanih in cerarjih še sploh kdo hoče v slovenijo postavit neko firmo...

  • cogocogo 15:12 12.november 2016.

    kaksen drek od cloveka pa si ti ludvik a si ze cisti nor od vsega sovrastva do nas ,,le kaj ti je slabega naredila slovenija ,,se sreca da si pobegnil se je to res ,,tvoji komentarji poveda res veliko o ...prikaži večo o tebi in ce tega se ne ves si velik drek ,,nisi vreden da zivis kaj se ti gnoj vtikas v nase zadeve ,,si pac pobegnil in sedaj drzi gobec bi pa po tvojih komentarjih sklepal da se ti zelooooooo tozi po sloveniji samo z tisto socijalo te je sram da bi se vrnil domov tako pa od dalec serjes po nas ,,daj poci se da bo tudi na svedskem bolj cist zrak

  • Mc Mcmarco 13:20 27.september 2016.

    No, tudi mi nismo "berači" .. priporočam ti obisk da vidiš kako živimo.