Avto > Avto nasveti
6815 ogledov

Katerega enoprostorca še lahko kupite za 15.000 evrov?

Dacia
Enoprostorci, nekoč zelo močan avtomobilski razred, so že skoraj izginili z avtomobilskega obzorja.

Enoprostorci so nekje od osemdesetih let prejšnjega stoletja uspešno tekmovali s klasičnimi kombilimuzinami in skoraj ni bilo resne avtomobilske znamke, ki jih ne bi imela v svoji ponudbi. A žal je ta uporabna in praktična vrsta avtomobilov v zadnjih letih povsem klonila pod navalom športnih terencev in križancev, zato je večina že izginila z avtomobilskega obzorja. Preverili smo, če katerega novega športnega terenca še lahko dobite za 15.000 evrov ali manj.

 | Avtor: Dacia Dacia

15.000 evrov je namreč na nek način meja, ki si jo v Sloveniji marsikdo postavi, ko se odloči za nakup novega avtomobila, saj si za to vsoto lahko privoščimo že marsikateri novi avtomobil, hkrati pa nas ne udari preveč po žepu, sploh če se nam uspe dogovoriti za ugoden kredit ali leasing. Kakšna je torej v Sloveniji ponudba cenovno ugodnih enoprostorcev, ki ustrezajo temu merilu? Zelo skromna, saj je treba ta nekoč prevladujoči avtomobilski razred iskati z lučjo sredi belega dneva.

Peščica dostopnih enoprostorcev

V iskanem cenovnem razponu, torej do 15.000 evrov, najdemo peščico enoprostorcev. Za 10.290 evrov je v osnovni različici z 1,6-litrskim bencinskim motorjem na voljo potniški dostavnik dacia dokker, predstavnik avtomobilske vrste, ki je pri marsikateri znamki nadomestila klasične enoprostrce, v želeni okvir pa se uvrščajo tudi vse druge različice. Za 13.540 lahko kupite tudi Daciin "pravi" enoprostorec lodgy s turbodizelskim motorjem 1,5 dCi in osnovno opremo.

Fiat 500 L | Avtor: Anže Petkovšek Fiat 500 L Anže Petkovšek

Za malo več, 13.890 evrov, je na voljo fiat 500L urban z 1,4-litrskim bencinskim štirivaljnikom, v cenovni okvir se uvršča tudi fiat panda, 13.000 evrov pa stane osnovni ford tourneo courier z 1,0-litrskim turbobencinskim trivaljnikom, avtomobil torej, ki se uvršča v enak avtomobilski razred kot dacia dokker. V želeni cenovni okvir se uvršča tudi tourneo courier s 75- in 100-'konjskima' različicama turbodizelskega motorja 1,5 tdci. Kogar ne moti, da bo pravzaprav kupil avtomobilskega veterana, si lahko za 14.390 evrov še vedno omisli tudi novi hyundai ix20 1,6 CVVT life.

Suzuki Ignis Avto Katerega športnega terenca lahko kupite za 15.000 evrov ali manj?

Ponudba enoprostorcev za 15.000 evrov je torej majhna in nikakor ne dosega ponudbe križancev, ki v nasprotju z enoprostorci, ki so v odhodu, osvajajo avtomobilski trg in jih je vsako leto več.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Beckerella
    Beckerella 00:59 02.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com