Avto
82 ogledov

Avto za pritlikave ljudi

1/5
Žurnal24 main
Brazilska podružnica Volkswagna je predstavila miniaturni model gol, ki v dolžino meri 2250 milimetrov, v njem pa lahko sedi pet potnikov, ki ne smejo biti višji od metra in pol.

 

Mini-me gol je miniaturni model enega najpopularnejših avtomobilov v Južni Ameriki, ki je namenjen pritlikavim ljudem. Za primerjavo, izvirnik v dolžino meri 3900 milimetrov, kar pomeni, da je VW mini-gol krajši za 1650 milimetrov.

 

Z oblikovnega vidika popolnoma ustreza velikemu bratu, tudi kar zadeva notranjost vozila. Za pogon so pri Volkswagnu namenili agregat, ki razvija skromnih 5,5 konjske moči in je zmožen avtomobil pognati do najvišje hitrosti 27 km/h. VW je izdelal dva primerka tega simpatičnega avtomobila. Eden je namenjen v promocijske namene v Braziliji, drugi pa je razstavljen v največjem zabaviščnem parku v Južni Ameriki, v Beto Carreiro Worldu.

 

Na ogled vam je tudi video.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.