Avto
41 ogledov

Avtomobili bodo dobili nove barve

Adi Šumič je za odličen dosežek prejel uro Louise Chevrolet, katere izdelavo je Žurnal24 main
Adi Šumič, študent Visoke šole za dizajn, je zmagovalec Chevroletovega natečaja "Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!" Z njim smo se pogovarjali na zurnal24.si.

Grafični projekt Adija Šumiča z imenom Horsepower je petčlanska žirija, ki so jo sestavljali Jonathan Ashman (predsednik Touring Car Commission FIA), Wayne Brannon (izvršni direktor Chevrolet Europe), Luca Dotti (strokovnjak s področja vizualne umetnosti), Sian Mary Lloyd (predstavnica medijev – BBC, ITV) in Marcello Lotti (direktor WTCC), izbrala za najboljšega med 75 prijavljenimi akademijami.

Kakšni so bili prvi občutki, ko ste izvedeli, da ste prav vi zmagovalec?
Fenomenalni, izvrstni. Tega nisem pričakoval. Ko sem izvedel, da sem zmagovalec, me je vrglo na rit.

Ste si ogledali konkurenčne izdelke?
Sem. V bistvu sem od njih pričakoval malo več. Konec koncev pa sem jaz prepričal žirijo z unikatnim izdelkom, in to je najbolj pomembno.



Od kod ideja o konju?
O tem se da v zgodovini avtomobilizma prebrati dovolj. Konj je bil vodilna ideja glede na to, da ima motor avtomobila, ki sem ga grafično opremil, veliko konjskih moči.

Vas športni avtomobili tudi sicer navdušujejo?
Me in to do te mere, da razmišljam o vpisu na industrijski dizajn, da bi se preizkusil tudi v oblikovalskih krogih. Rad bi spoznal še druge vidike oblikovanja in svojo možnost vidim v skiciranju avtomobilov.

Vaša grafična zamisel je precej privlačnejša od navadnih avtomobilov na cesti, ki so še vedno enobarvni ...
Vsekakor. Sam sem pri grafičnem oblikovanju izhajal iz tega, da avto ni simetričen in enobarven. Ali bodo klasični avtomobili še naprej pusti in enobarvni, je odvisno od zakonodaje. Če se vpraša mene kot posameznika, potem lahko rečem, da se bodo pojavile nove barve in novi stili.

Imate tudi sami enobarven avtomobil ali je poslikan, tako da na cesti izstopa?
Nimam avtomobila, imam pa kolo, ki je pobarvano.



Ste se usedli v avtomobil, ki ste ga grafično oblekli, se z njim morda popeljali?
Konkretno se v ta tekmovalni avtomobil nisem usedel. Me je pa kot del nagrade dirkač, za katerega sem narisal logotip, po progi popeljal s svojo corvetto, kar je bilo nepopisno noro.

Glede na to, da ste Chevroletu naredili dobro reklamo, vam bodo morda podarili kakšen avto?

(Smeh). Avta vsekakor ne bom dobil, bom pa imel v prihodnosti možnost z njimi sodelovati, hkrati pa sem že zdaj navezal dobre stike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.