Avto
47 ogledov

Bajni zaslužki hostes na avtosalonih

Hostese v Ženevi EPA
Zaščitni znak vsakega avtosalona so postavna dekleta. Wrangler je razkril, koliko so njihove hostese zaslužile za promoviranje njihovih vozil na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Wall Street Journal piše, da dekleta, ki stojijo ob novih avtomobilih ne smejo biti zgolj lepa, ampak morajo znati odgovoriti tudi na vprašanja obiskovalcev salona povezana z novimi produkti. Hedy Popson, ki zaposluje na stotine manekenk, je za ameriški časopis dejala: "Isti trenutek, ko potencialni kupec zapusti razstavni prostor, se pogovor o tem, kaj ga je zanimalo o avtomobilu in kaj meni o avtomobilu, zabeleži. To je zelo pomemben podatke za proizvajalce vozil."

Prav zaradi stika s strankami so podjetja podvojila število osebja, ki je prisotno na razstavnem prostoru večjih avtomobilskih salonov. Dekleta so vse bolje izobražena o poznavanju avtomobilov in znajo odgovoriti tudi na bolj zahtevna vprašanja, pa čeprav se zaradi včasih zelo izzivalnih oblačil to zdi drugače, pravi Popsonova.

Prav oblačila so v zadnjem času zelo žgoča tematika v povezavi s hostesami in avtomobilskimi saloni. Nekateri avtomobilski saloni, na primer v Bruslju v Belgiji, so zapovedali kako morajo biti hostese oblečene, na Kitajskem pa razmišljajo, da deklet ob avtomobilih sploh ne bi imeli.

No, v Ameriki vedo, kako se streže strankam, ki jih privabljajo prav hostese. Pri Wranglerju je hostesa za en dan dela na razstavnem prostoru v Detroitu prejela 860 evrov plačila.

Komentarjev 1
  • Skippy 23:30 23.januar 2015.

    Ampak za Slovence to spet ni služba, ampak je služba mesečno pakiranje izdelkov v škatlo za 600 evrov.