Avto
16 ogledov

Barva ni vse, je pa veliko

Renault megane coupe
1/22
Andrej Leban
Nekaj predvsem oblikovnih trikov je dovolj, da je danes nov avto na cesti veliko bolj opazen. Recepta uporabe takšnih in drugačnih "barvnih edicij" se je poslužil tudi Renault z meganom.

Temna podlaga prednjih svetil, črna svetleča barva maske in ogledal, nov dizajn plastičnih kolesnih pokrovov in predvsem opazna apple green barva so elementi, ki so testnega megana coupeja naredili za tarčo med prevladujočimi sivimi, srebrnimi, belimi in črnimi vozili. Vsekakor dovolj za še vedno svež videz ne več najnovejšega kupeja. Poleg zelene so sicer na razpolago še tri "vidne" barve.

Znotraj je sprememb precej manj, da gre za različico color edition, je vidno predvsem po tapecariji sedežev, katerih bočni oprijem je zelo dober, a za marsikoga "razširjenega" voznika že kar pretesen. Dodanih je še nekaj svetlečih dodatkov, kot je asimetrična letvica, ki se vleče od sredinske konzile proti desni reži zraka. Za progresivnim volanom so dobro sedi.

Vse ostalo je več ali manj znano že od prej. Motor v testniku je bil stari 1,6-litrski znanec, kakršnim so dnevi počasi šteti tako glede zmogljivosti in prožnosti, kot porabe in izpustov. Med vožnjo je podvozje megana coupe športno trdo, čeprav v ovinkih ni tako prepričljivo kot pri nekaterih tekmecih.

Plus avtomobila je bogata serijska oprema, čeprav je potrebno za nekaj dodatkov, denimo ESP, doplačati, kar je ceno dvignilo na 16.410 evrov. Testnik je imel še avtomatsko klimatsko napravo, prostoročni vstop in zagon, senzor za dež, usnjen volan in ročko menjalnika ...

Podatki o vozilu: Renault megane coupe, 1.6 16 V color edition

Motor: 1.598 cm3
Vrsta: štirivaljni, bencinski
Moč: 81 kW (110 KM)
Navor: 151 Nm
Poraba: 8,1 litra/100 km (mešani cikel – test), 163 gramov CO2
Zmogljivosti: 190 km/h, 10,5 sekunde od 0 do 100 km/h
Mere (DxŠ) (v mm): 4.299 x 1.804, medosna razdalja 2.640
Cena: 13.990 evrov (osnovni)/16.410 EUR (testni)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.