Avto
1478 ogledov

Berlingo, partner in combo služijo na naprednejši način

Peugeot partner
1/17
Peugeot
PSA je predstavil ambiciozne delovne različice citroëna berlinga, peugeot partnerja in opel comba.

Potem ko so že pred nekaj meseci premiero doživele potniške različice in s tem dale vedeti, kako pomemben je "živi tovor" za novodobna kombinirana vozila, so sedaj Citroën, Peugeot in Opel na isti dan predstavili še fotografije in podatke o delovnih različicah, poimenovanih vani.

Pri PSA so bili s predhodniki že doslej vodilni pri prodaji v segmentu lahkih gospodarskih vozil, saj so lani v Evropi presegali 30-odstotni delež. Sedaj pa želijo tržni uspeh razširiti še na nove trge, trojčka bodo namreč prodajali kar v 100 državah. 

Trojček berlingo, partner in combo bodo izdelovali v tovarnah v Španiji in na Portugalskem. Izdelani so na potniški platformi EMP2, a posebej prilagojeni za delovne naloge. Tako bodo avti na voljo v dveh dolžinah (4,4 in 4,75 metra), z nosilnostjo od 650 do 1.000 kilogramov, z do 4,4 kubičnih metrov prostora in z 2, 3, ali 5 sedeži. Na voljo so številne opcije za čim boljšo prilagodljivost končni stranki. Poseben poudarek je na udobju voznika, ki mu bo na voljo veliko asistenčnih pripomočkov, precej so izboljšali tudi zvočno zatesnitev. 

Citroën berlingo | Avtor: Citroën Citroën

Peugeot partnerja bo podobno kot pri potniški različici odlikoval i-cockpit videz instrumentalne plošče. Posebnost bosta dve kameri, ena ob desnem stranskem ogledalu, ena pa zadaj, ki bosta projecirali sliko na zaslon, kjer bi običajno imeli vzvratno ogledalo, ki pa je v takšnih vozilih le slabo uporabno. Imel bo tudi poseben opozorilnik na preobloženost, teh tehnologij pa bosta deležna tudi ostala modela.

Pri berlingu je poudarek na bolj surovih različicah, saj bo na voljo tudi z višjim odmikom od tal in boljšo zaščito pred udarci. V eni od različic ima spredaj lahko tri sedeže, tudi berlingo pa je napolnjen z različnimi novimi asistenčnimi sistemi. 

Citroën berlingo | Avtor: Citroën Citroën

Opel dodaja še za ščepec več udobja, med drugim ogrevan volan. Na voljo bo tudi posebnna strešna loputa za nalaganje tovora. Najprej, že septembra bo na prodaj opel combo, peugeot partner in citroën berlingo pa bosta sledila še tekom jeseni.

Opel combo | Avtor: Opel Opel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.