Avto
19 ogledov

Bertone bogato vnovčil avkcijo

Največ so pri Bertoneju iztržili za Lamborghini Marzal fetching, ki so ga prodal
1/97
Žurnal24 main
Oblikovalski studio Bertone je slabo finančno situacijo popravljal s prodajo svojih legendarnih konceptov. Poglejte, kaj vse je bilo naprodaj.

Britansko podjetje RM Auctions, sicer specializirano za dražbo redkih avtomobilov, je na avkciji ponudilo konceptna vozila znamke Bertone iz druge polovice prejšnjega stoletja. Vozila so bila do zdaj razstavljena v muzeju Carrozzeria Bertone, dražbo pa je ukazalo italijansko sodišče, saj slavni oblikovalski hiši že od leta 2009 primanjkuje denarja.

Prodaja unikatnih vozil je bila na luksuznem dogodku Concorso d'Eleganza Villa d'Este, v mestu Como v Italiji. Prvič v zgodovini so bila Bertonejeva vozila naprodaj v javni prodaji. Potencialni kupci so lahko izbirali med lamborghinijem marzal iz leta 1967, lancio stratos HF zero iz leta 1970, chevroletom testudo iz leta 1963, lamborghinijem bravo iz leta 1974, lamborghinijem athon iz leta 1980 in lancio sibilo iz leta 1978. Največ so pri Bertoneju iztržili za Lamborghini Marzal fetching, ki so ga prodali za 1,51 milijona evrov.

V petek bomo objavili fotogalerijo vseh prodanih modelov na avkciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.