Avto
11 ogledov

Bi bili raje papež ali astronavt?

Limuzina
1/6
Bonhams
V njej se je vozil papež Pavel Vi. , med drugim pa so množice v tej limuzini mahale tudi ekipi s ponesrečene misije Appola 13. Sedaj je na prodaj, unikatna motorizirana kočija.

Avkcijska hiša Bonhams je dala na prodaj paradno limuzino, izdelano na osnovi lincolna continentala, letnik 1964. 6,5 metra dolg avtomobil je bil izdelan v specializirani delavnici Lehmann-Peterson za potrebe takratnega papeža Pavla VI., ko je bil ta na odmevnem obisku v ZDA. Kasneje so ga posodili že Kolumbijcem, ko je papež gostoval pri njih, v ta namen pa ga tako predelali, da ga je lahko gnalo letalsko gorivo, saj zaradi visoke nadmorske višine navadni bencin ni zadostoval.

Limuzina je bila znova v središču pozornosti, ko jo je novačila Nasa, v njej pa so se mimo navdušenih množic vozile posadke vesoljskih programov Apollo 8, 11, 13 in 15. Predvsem posadka misije 13 je bila deležna še posebej toplega sprejema, saj je zaradi tehničnih težav na njeni poti na Luno veljala praktičo za izgubljeno.

Limuzina bo šla pod kladivo 18. oz. 19. avgusta, pričakujejo pa, da bi zanjo lahko iztržili do 250.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.