Avto
6 ogledov

Bi podpisali pod vaše parkiranje?

Parkiranje na invalide Facebook
Študentke trkajo na vest brezbrižnih voznikov.

Parkiranje neinvalidnih ljudi na mestih za invalide je zelo razširjeno. Za strokovnjake je bila zato nerazumna “prijazna” poteza prejšnje vlade, ki je globo s 120 evrov celo znižala na 80, kar v primeru “polovičke” za brezvestne voznike pomeni le še 40 evrov tveganja.

Obljuba samemu sebi

Študentke psihologije mariborske univerze so izvedle projekt, v katerem so opazovale parkirišča pred trgovskimi centri in ustanovami ter voznike opozarjale, če so parkirali na mestu, do katerega niso upravičeni. Kot ugotavljajo študentke, je namreč pomembno, da se problematika takšnega parkiranja ljudem približa in pri prekrškarjih vzbudi občutek solidarnosti, tiste, ki parkirajo na mestih, ki jim ne pripadajo, pa so želel usmeriti v to, da so o početju začeli razmišljati.

V podpis so kršiteljem ponudile tudi izjavo, s katero so se sami sebi zaobljubili, da bodo odslej parkirali na klasičnih mestih.

“Odzivi so bili različni. Večina je podpisala izjavo, bili pa so tudi takšni, ki jim za pravice invalidov ni mar ter se odločajo na podlagi pomanjkanja časa 
in ugodja.” Bile pa so tudi pozitivno presenečene nad nekaterimi, ki se jih je ozaveščenje dotaknilo, bile so deležne tudi pohval in podpore, ki jim daje pogum za nadaljevanje akcije. "Verjamemo in upamo, da bodo ti posamezniki svojo zgodbo ponesli naprej in še sami delovali v tej smeri."

Študentke ozaveščajo tudi prek Facebooka (skupina Ne parkiram na parkirnem mestu za invalide), kamor lahko 
pošljete fotografije kršiteljev.

Komentarjev 4
  • širhakl 22:58 21.maj 2013.

    Da bi men to reku se tu odplazit neb mogu,kaj šele odšepat,zahojenc.

  • saramara 18:01 21.maj 2013.

    V bistvu, take bebote bolj boli, ce udaris njihovega svetega in buhnedajdabisemukajzgodilo jeklenega konjicka. Ne rabis palice, samo podrsat po eni strani s kljuci pa je!

  • KOJAK 17:46 21.maj 2013.

    Za taka goveda imam jaz rešitev skoraj vedno s seboj. Baseball palico - pa po kolenih, si bo za celo življenje zapomnil kje parkirajo invalidi, pa zakaj šepa.