Avto
22 ogledov

Bitka za No. 1 med "sveto trojico"

audi a8 Žurnal24 main
Bitka med veliko nemško trojico je neizprosna. Audi je prvič doslej po prodaji prehitel Mercedes-Benz, BMW pa ostaja prvi za vsega 1.709 avtomobilov.

Audi je v prvi četrtini letošnjega leta predvsem na ameriškem trgu beležil lepe prodajne rezultate, tako da je po vsem svetu skupno prodal 264.100 vozil, poroča BussinessWeek.

Audi si je zastavil za cilj, da do leta 2015 postane največja premium znamka na svetu.

Pri Mercedes-Benzu si s tem (vsaj navzven) ne belijo glave, saj pravijo, da so s svojimi rezultati zelo zadovoljni. Dosegli so namreč 15-odstotni porast, predvsem na račun novega razreda E. V ZDA so tako postali številka ena med luksuznimi proizvajalci, saj so prehiteli Toyoto.

Na prvem mestu med svetovnimi luksuznimi znamkami pa še vedno ostaja BMW, čeprav so Münchenčani le za las prehiteli rivale iz Ingolstadta (265.809 vozil). BMW-ju gresta lepo v prodajo predvsem mali SUV X1 ter hišni zastavonoša, serija 7. Veliko si obetajo tudi od nove serije 5, s čimer bi nadoknadili lanskoletne slabše prodajne rezultate.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.