Avto
8 ogledov

Blišč Detroita pripada manjšim avtom

1/76
Žurnal24 main
Prizemljeno. Letošnji prvi veliki avtosalon v Detroitu je dokaz, da so tudi Američani začeli razmišljati o manjših in učinkovitejših avtomobilih. Japonski, korejski in evropski napad.

Okoli 20 svetovnih premier in še 10 svežih konceptov napoveduje avtomobilsko prihodnost naslednjega leta. Krize še ni konec, a avtomobilska industrija glede na besede vodilnih mož v stroki okreva z majhnimi, a čvrstimi koraki. Zadovoljni so tudi v ZDA, saj se končno odpirajo nova delovna mesta.

Pravih presenečenj na salonu ni, saj je bila večina avtomobilov napovedanih že nekaj časa. General Motors je celotno dogajanje namenil malemu petvratnemu sonicu, ki ga bodo v Evropi prodajali kot naslednjo generacijo avea. Istočasno so pokazali še njegovo različico Z Spec. Pri Fordu so za domači trg uvozili C-maxa, ki je predstavljen tudi v hibridni različici, koncept vertrek pa usodno spominja na prav tako evropsko kugo.

Chrysler, okrepljen z večjim lastništvom Fiata, predstavlja novo generacijo limuzine 300 C. Tudi Japonci imajo pogumne načrte, Toyota predstavlja karavansko različico priusa in koncept prius C, Honda je pokazala koncept nove generacije civica, Hyundai pa napada z dolgo pričakovanim kompaktom velosterjem, medtem ko ima v rokavu še koncept curb. Kia, ki je lani prvič presegla število dveh milijonov prodanih vozil, je pokazala koncept KV7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.