Avto
53 ogledov

BMW 2 cabrio za Batmanov prosti čas

BMW serija 2 cabrio
1/15
BMW
BMW Serija 2 cabrio je pripravljena na naslednjo sončno sezono. Razen strehe je razlik z običajno dvojko malo, če izvzamemo hologram ... Da, prav zares, tla pod avtomobilom lahko osvetljuje bavarski logo.

Naslednica serije 1 cabrio kakšnih večjih presenečenj v tehničnem smislu ne prinaša, v ospredju je oblika, kot se pritiče avtomobilu brez strehe. Na novo zasnovano platneno streho si je mogoče izbrati v treh barvnih odtenkih, za odpiranje in zapiranje potrebuje 20 sekund, veliko dela so v primerjavi s predhodnikom naredili glede zvočne zatesnitve. Za doplačilo jo je mogoče odpirati tudi na daljavo prek gumba, posebnost je tudi dokaj velika hitrost 50 km/h, do katere je mogoče operirati z njo.

Tudi prtljažnika je v primerjavi s predhodnikom malce več, baje da gresta sedaj brez težav vanj dve torbi za golf.

Na čelu motorjev je različica 235i (240 kW/326 KM), ki pa ne bo na voljo z xDrive pogonom, medtem ko pri 228i (180 kW/245 KM) ali 220i (125 kW/184 KM) te omejitve ne bo. 

Kaj pa tisti hologram? Na eni od tovarniških fotografij je vidno, da si je mogoče za dodatno opremo omisliti "batmanovsko" osvetlitev vrat, ki ob vstopanju ali izstopanju tla pred vozilom osvetli v obliki BMW emblema.

Druga posebnost avta je spomladi predstavljena tovarniška kamera, ki snema vožnjo. Nova igračka stane okoli 250 evrov, po pojasnilu tovarne pa je namenjena spremljanju kritičnih situacij v prometu. Ima 32 GB spomina in GPS modul, opcijsko je mogoče naročiti tudi takšno, ki snema nazaj. Kamera je sicer na voljo tudi za vse ostale nove in starejše modele BMW.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.