Avto
19 ogledov

BMW-ju je pobegnil avto

BMW serija 2
1/4
BMW
Potem ko BMW-ju zaradi pobeglih uradnih fotografij serije 2 presenečenje ni uspelo v popolnosti, so sedaj znani še nekateri drugi detajli novinca.

Uradna predstavitev novorojene serije 2 bi morala biti danes popoldan. A fotografije so predčasno prišle na splet, tako da so bile vse skrivnosti glede oblike razkrite še pred medijsko premiero. Avtomobil naj bi bil sicer prvič na ogled in otip v živo na voljo na enem od prihodnjih velikih avtosalonov.

Tako kot se še čisto sveža serija 4 navezuje na serijo 3, se tudi serija 2 na serijo 1. Poenostavljeno povedano gre za drugo generacijo coupejevske serije 1, ki je sedaj dobila še lastno številko. Vstopna cena v Nemčiji je po poročanju Express.de 29.950 evrov, kar pomeni, da je za tri tisočake dražji od petvratne serije 1.

Gre za 4,43 metra dolgega dvovratnika, s čimer je za 11 centimetrov daljši od serije 1 in sedem več od dosedanjega coupeja. Ponuja prostor za štiri potnike, v prtljažniku pa je za 390 litrov prostora. Novinec pozna večino modernih tehnologij iz večjih bratov, denimo iz serije 3, medtem ko je kokpit in tudi sicer notranjost v največji meri povzeta po seriji 1.

Motorna paleta je znana. Za začetek bodo trije dizelski motorji (218d, 220d in 225d) ter le dva bencinarja. 220i bo družbo delal edini šestvaljnik 235i z 240 kilovati moči (326 KM) moči. Gre za motor, ki poganja tudi najmočnejšo enico M135i. Ali bo kasneje vendarle na voljo še kakšen bolj popopran model, kot je bil 1M coupe, bo treba počakati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.