Avto
9306 ogledov

BMW predstavil športnega kupeja za širše množice

BMW serija 2 coupe
1/22
BMW
BMW je razkril novo serijo 2 coupé.

BMW odpira novo poglavje svojega izročila športnih kompaktnih modelov. Nova izdaja BMW serije 2 coupé ponuja atletsko obliko, pri BMW pa so se inženirji posvetili izboljšavam na podvozju, ki je bilo prvotno razvito za kupejevsko serijo 4. Zadnji pogon in šestvaljni vrstni motor so po prepričanju Bavarcev edinstvene lastnosti v tem segmentu, ki prinašajo veliko voznih užitkov tudi za bolj podkovane voznike. 

BMW serija 2 coupe | Avtor: BMW BMW

BMW 4 cabrio Avto Najboljši avto za ta letni čas

BMW serija 2 coupe | Avtor: BMW BMW

Gre sicer za kompaktni BMW model z dvojimi vrati in s poudarjeno zmogljivostjo. Samostojna oblika se razlikuje od kompaktnih modelov BMW serije 1. Značilna razmerja, širok kolotek, optimizirane aerodinamične lastnosti, togost karoserije, lahka zasnova, skoraj idealna obremenitev osi v razmerju 50 : 50 in nizko težišče so značilnosti serije 2 coupe, ki še bolj kot drugi kompaktni modeli znamke poudarja možnost športne vožnje.

BMW serija 2 coupe | Avtor: BMW BMW

BMW serija 4 gran coupe Novi BMW Avto Tudi s petimi vrati ohranja dinamiko štirice

Opcijski paket Pro za M Sport je mogoče dodati v različice M Sport. Oprema obsega 19-palčna lita aluminijasta M-platišča, zavore M Sport, osemstopenjski menjalnik Steptronic Sport, sprednji spojler in zadnji spojler M. Za model značilni deli M Performance bodo že od začetka na voljo tudi za novi BMW serije 2 Coupé.

BMW 220d xDrive Kombinacija Avto Kombinacija: Dober, športen dizajn in majhna poraba goriva

BMW serija 2 coupe | Avtor: BMW BMW

Poudarek na dinamiki

BMW M240i xDrive coupé poganja vrstni šestvaljni bencinski motor z močjo 275 kW (374 KM) in inteligentni štirikolesni pogon. To je 25 kW/34 KM večja kot pri predhodnem modelu. Na voljo bodo tudi štirivaljni bencinski in dizelski motorji s prenosom moči na zadnja kolesa. Vsi motorji so standardno priklopljeni na osemstopenjski menjalnik Steptronic. Opcijski osemstopenjski športni menjalnik Steptronic (standardno vgrajen v BMW M240i xDrive Coupé) s prestavnima ročicama na volanu in s funkcijo za nadzor speljevanja z optimalnim oprijemom podlage ter funkcijo Start za takojšnje in dinamične manevre pospeševanja med vožnjo.

BMW serija 2 coupe | Avtor: BMW BMW

BMW 630d xDRIVE GT Avto Verjetno si je mislil, da se bom vrnil s kombijem

Bistveno razširjen je izbor standardnih in opcijskih sistemov za pomoč vozniku v primerjavi s predhodnim modelom. Opozorilo o nevarnosti čelnega trka, informacije o omejitvi hitrosti, opozorilo o zapustitvi voznega pasu in asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo zaviranja so del standardne opreme. Kot opcijska dodatna oprema je na voljo: Vozni asistent z opozarjanjem pri menjavi voznega pasu, opozorilo o nevarnosti trka zadaj in prečnem prometu zadaj, aktivni tempomat s funkcijo Stop&Go in z ročnim omejevalnikom hitrosti, nadzor razdalje pri parkiranju, asistent za vzvratno vožnjo, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji in pogled na okolico. Prvič sta za ta model na voljo projektor BMW Head-Up in snemalnik vožnje BMW Drive Recorder.

BMW serija 2 coupe | Avtor: BMW BMW

Standardni model ima sprednjo premo z vzmetnimi nogami z dvojnim zgibom, petčlensko zadnjo premo, pasivne kompresijske blažilnike in krmiljenje na električni pogon s funkcijo servotronic. Športno M-podvozje s spremenljivim športnim krmiljenjem je na voljo opcijsko. M240i xDrive coupé je standardno opremljen z značilno različico podvozja M Sport, dodatnimi oporami na sprednji osi, zavorami M Sport in diferencialom M Sport na zadnji osi. Prilagodljivo M-podvozje z elektronsko krmiljenimi blažilniki je za vodilni model na voljo opcijsko.

BMW serija 2 coupe | Avtor: BMW BMW

Svetovna premiera bo na Festivalu hitrosti v Goodwoodu 9. julija 2021. Prihod na trg lahko pričakujemo v začetku leta 2022.
 

Komentarjev 1
  • Isela_Hodges 11:15 07.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦