Avto
5045 ogledov

BMW razkril kar dve veliki novosti

BMW X2
1/17
BMW
BMW je predstavil podrobnosti nove generacije svojega športnega terenskega kupeja BMW-ja X2, ki no na voljo tudi kot električni BMW iX2.

Pri BMW-ju pravijo, da so prav z BMW-jem X2 prvi v premijski kompaktni segment uvedli koncept športnega terenskega kupeja. V novi generaciji naj bi bil še bolj prepoznaven, športen in usmerjen v prihodnost. Na svetovne trge prihaja marca 2024.

BMW X2 | Avtor: BMW BMW

BMW X2 je pravzaprav bil in ostaja manj praktičen sorodnik BMW-ja X1, ki pa mu je z novo generacijo veliko bolj podoben, po drugi strani pa se od njega tudi močno razlikuje. Dosedanji BMW X2 je bil nekaj posebnega s svojimi zaobljenimi oblikami, kontrastnimi barvami in prepoznavnim znakom na stebričkih C, s čimer se je poklonil klasiku BMW-ju E9 coupe. Z novo generacijo je postal bolj konvencionalno oblikovani avtomobil z značilno grbo, ki ga pozicionira kot SUV coupe.

BMW X2 | Avtor: BMW BMW

BMW X2, ki se kljub športno terensko kupejevski zasnovi pohvali s količnikom zračnega upora 0,25, je s 4.554 milimetri za 194 milimetrov daljši, s širino 1.845 milimetra za 21 milimetrov širši, z višino 1.590 milimetrov pa za 64 milimetrov višji od predhodnika. Večji so tudi medosna razdalja in koloteki, kar pripomore ne le k boljšemu udobju in dinamiki vožnje, ampak tudi k bolj prostorni notranjosti.

BMW X2 | Avtor: BMW BMW

Ta je bolj ali manj takšna, kot v BMW-ju X1, kar pomeni, da v kabini prevladuje širok zakrivljeni zaslon, navidezno lebdeči naslon za roko na osrednji konzoli pa olajša upravljanje menjalnika in drugih funkcij vožnje. Možno je tudi brezžično polnjenje telefona, na voljo pa je tudi panoramska sončna streha. Tudi udobje v kabini je bolj ali manj enako kot v BMW-ju X1, prtljažnik pa se s 560 osnovnih litrov lahko z zlaganjem sedežev v razmerju 40:20:40 lahko poveča do 1470 litrov.

BMW X2 | Avtor: BMW BMW

BMW X2 bo na voljo tudi kot električni BMW iX2, ki bo v različici xDrive30 razpolagal z močjo 230 kilovatov iz dveh elektromotorjev in dosegom do 449 kilometrov. Osnovna bo različica s prednjim pogonom in 48-voltno blago hibridiziranim 125-kilovatnim1,5-litrskim turbobencinskim trivaljnikom, s prednjim pogonom pa bo na voljo tudi BMW X2 s 110-kilovatnim turbodizelskim motorjem. Najbolj športni pa bo BMW X2 M35i xDrive z 221-kilovatnim 2-litrskim turbobencinskim štirivaljnikom. Pozneje pride še več motornih različic.

dezurni@styria-media.si

BMW X2 | Avtor: BMW BMW

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.