Avto
6611 ogledov

Zakaj v Detroitu ni bilo BMW, ki ga Američani nestrpno pričakujejo?

BMW X7
1/24
BMW
BMW je svojega novega velikana med športnimi terenci Evropejcem pokazal v Frankfurtu, Američani, ki so obiskali največji severnoameriški avtomobilski salon NAIAS, v Detroitu, pa so ostali z dolgim nosom.

BMW bi moral v Detroitu pokazati svoj prihajajoči športni terenec X7 iPerformance.

Prvi predprodukcijski X7 je že poslal na proizvodnjo linijo v tovarni v Spartanburgu ZDA, s tem pa so začeli z odštevanjem do prihoda svojega najmodernejšega športnega terenca X7 na ceste.

BMW Novi 6 GT Avto BMW serije 6 gran turismo (GT): Za zelo zahtevne Slovence

BMW je X7 sicer napovedal s konceptnim vozilom BMW X7 iPerformance. Avto bo predstavljal nov vrhunec prestiža, hkrati pa bodo Bavarci postavili vizijo novega oblikovalskega jezika z očitno bolj preprostimi linijami. Pri konceptu na zunaj presenetijo velikanske ledvičke, ki kar silijo iz motornega pokrova. Luči so zelo ozke in visoke postavljene, po fotografijah sodeč ima koncept vgrajeno lasersko tehnologijo osvetljevanja. Na boku je značilni element kotna linija, zadaj je zopet vse presenetljivo ravno.

BMW 120d xDrive Avto Test BMW 120d xDrive: Kot najboljša pica v mestu

BMW X7 iPerformance | Avtor: BMW BMW

Tudi notranjost je odmik od tistega, kar smo doslej videli v serijskih BMW-jih. Minimalistično opremljeno armaturno ploščo dopolnjuje digitalizacija v obliki dveh velikanskih zaslonov. V avtu je sicer šest sedežev, serijski bo skoraj gotovo imel enega več. Malenkost prek petih metrov dolg avto poganja hibridni pogon, a kaj več ni znanega.

Hyundai i30N Avto Ko hyundaija v roke dobi nekdanji šef BMW M

Koncept X7 bi morali po salonu v Frankfurtu predstaviti tudi Američanom, ki bodo med glavnimi kupci novega BMW modela. A v Detrotu je na razstavnem prostoru namesto X7 iPerformance stala BMW serije 7. BMW je sicer SUV koncept Američanom predstavil pred dobrim mesecem v Los Angelesu. Pri BMW niso pojasnili podrobnosti, zapisali so le, da je bilo vozilo med transportom do Detroita poškodovano, piše Carscoop.

Tesla model 3 Avto BMW inštruktor je preizkusil teslo 3 in ni mogel verjeti
 
Komentarjev 2
  • JLPiccard 10:39 23.januar 2018.

    haha, slovenština vam nagaja...

  • Ejsi_Disi 09:07 23.januar 2018.

    A vas spet osnovna slovenščina jebe? Ja, če si ubrisan, potem ne veš, da se pod nosom obrišeš.