Avto
19 ogledov

G. G. Mišič mušica ali konjski obad?

Gašpar Gašpar Mišič Reševalni pas/Twitter
Gašparja Gašparja Mišiča bo odslej naokoli vozil le še voznik Luke Koper, saj je zaradi pijanosti za volanom ostal brez izpita. Še kot poslancu mu je bilo sicer govoričenje o prometni varnosti blizu.

Predsednik uprave Luke Koper, nekdanji državni sekretar, eden izmed najvidnejših članov Pozitivne Slovenije in poslanec državnega zbora Gašpar Gašpar Mišič se je včeraj pridružil dolgemu seznamu tistih funkcionarjev, ki so svoj ugled omadeževali s tem, da so pijani sedli za volan. 

Preberite še:

"Zakoni so kot pajčevina: mušice se vanjo zapletejo in poginejo, velike muhe pa jo raztrgajo." To je Gašpar Mišič na Twitterju ščebetnil 5. januarja, torej dober dan pred usodnim nočnim veseljačenjem. 

Kot je znano, je Gašpar Mišič na zakonsko "pajčevino" naletel včeraj v zgodnjih jutranjih urah, saj ga je policistom po neuspešnem dajanju opozorilnih znakov v središču Lucije uspelo ustaviti šele tik pred tem, ko je med vijuganjem po cesti zapeljal v garažo stanovanjskega naselja, v katerem prebiva. Alkotest mu je nameril 0,59 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, Gašpar Mišič pa naj bi se tudi nedostojno vedel do policistov.

Količina alkohola v njegovem izdihu je bila tolikšna, da po zakonu o pravilih cestnega prometa spada v najtežjo kategorijo pijanosti za volanom, zakon pa zanjo predvideva globo 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni samodejen odvzem vozniškega izpita. 

Ugotovljena vsebnost alkohola v Gašpar Mišičevem telesu ni nič kaj nedolžna tudi zato, ker so imeli policisti na voljo zakonska pooblastila, da Gašpar Mišiča pridržijo, a je bila olajševalna okoliščina dejstvo, da so ga ustavili praktično na domačem pragu.

Zanimiv je poskus izgovarjanja Gašparja Mišiča na "močna zdravila", ki da jih jemlje zaradi bolezni in so vplivala na meritev. 

"To je samo izgovor, nič drugega. Ravno v tem je težava alkohola. Daje nam občutek zadovoljstva. Takrat smo vsi sposobni, takrat smo lahko vsi Schumacherji. To je trenutno stanje, zaradi katerega razmišljamo drugače, kot bi sicer. Na žalost mediji zgodbe pogosto pišejo, ko za volanom opitega dobijo nekoga znanega. Danes je pijanih voznikov na cestah na stotine, tisoče," primer komentira priznani inštruktor varne vožnje Brane Küzmič.

"Nisem zdravnik, da bi lahko podal strokovno mnenje, a vem, da na večini tablet piše, da jih ne smeš mešati z alkoholom. Ogromno je že tablet, ko tudi brez pitja alkohola ne smeš za volan. Pred tem je na zdravilih treba prebrati navodila," pa dodaja na Gašpar Mišičevo izgovarjanje na antibiotike.

Gašpar Mišič odslej le še kot sopotnik

Gašpar Mišič se bo v avtomobilih poslej skoraj zagotovo še kar nekaj časa vozil le kot sopotnik. Neverjetno bi bilo namreč, da sodišče na podlagi obremenilnih dokazov policije Gašpar Mišiču začasnega odvzema vozniškega dovoljenja ne bi spremenilo v trajnega. Če ga bo Gašpar Mišič želel pridobiti nazaj, bo moral ne prej kot v pol leta znova skozi celoten postopek pridobivanja dovoljenja, še prej pa se bo moral udeležiti programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo. Verjeti gre, da na podlagi nedavnega razkritja policije tega potrdila danes ni več mogoče kupiti pod mizo, prav tako ne posameznih potrdil v fazi pridobivanja izpita.

Gašpar Mišič večjih težav s prevozom v naslednjih mesecih očitno vseeno ne bo imel, saj je že včeraj dejal, da naj bi v kratkem v vsakem primeru začel uporabljati storitev profesionalnega voznika uprave Luke Koper, ki je, mimogrede, v večinski državni lasti.

Komentarjev 11
  • mieke2k6 16:48 08.januar 2014.

    Haha ...nisem samo pijan ampak tudi pod vplivom močnih zdravil ... legenda

  • ac-dc 15:27 08.januar 2014.

    Vozil je pijan pijan

  • joesim 15:13 08.januar 2014.

    Žal nima mame, ker ma dva očija. tko da ....