Avto
2941 ogledov

Bo vsak električni avto potreboval svoj bazen?

Gašenje električnega avta Gasilci Brabant
Gasilci so morali tleči električni avtomobil pogasiti s prav posebno tehniko.

Električni avtomobili imajo hibo, o kateri se javno še ne govori dosti, a je vse prej kot nedolžna. Ko se vnamejo njihove baterije, je tak avto izjemno težko pogasiti, saj ogenj zaradi kemične sestave celic lahko vedno znova vzplamti. Kako bo to izgledalo v prihodnosti, ko bo na cesti prišlo do nesreče dveh električnih avtomobilov in do vžiga, v tem hipu ne upa napovedovati nihče. 

Gasilci Avto Ko pri nas zagori električni avtomobil, niso veseli

O zadnjem težavnem primeru gašenja poročajo iz Nizozemske, kjer se je v salonu vozil vnel popolnoma nov BMW i8. Ki sicer ni povsem električni avto, saj ima tudi bencinski motor, a hkrati tudi konkretno zalogo baterijskih celic, ki napajajo elektromotor za huronske pospeške. 

Zaposleni so še pravočasno ukrepali in so avto uspeli zapeljati iz salona, kjer so ga dobili v roke gasilci. Ti so se morali znajti kot so vedeli in znali. Najprej so pogasili avto, nato pa so ga z dvigalom dvignili in dobesedno celega potopili v posebej prirejen kontejner poln vode. Šele nato so bili prepričani, da avto ne predstavlja več grožnje. 

Tesla Avstrija Avto Avto je moralo gasiti 35 ljudi

Gašenje električnega avta | Avtor: Gasilci Brabant Gasilci Brabant
Gašenje električnega avta | Avtor: Gasilci Brabant Gasilci Brabant

 

Komentarjev 2
  • Avatar 3Kurbe2Drevesa
    3Kurbe2Drevesa 11:26 06.april 2019.

    Boli te k. Sam' da je EKO, BIO, BPAfree pa te fore. Nafta bad, m'kay!

  • sam50 09:17 05.april 2019.

    Verjetno bo že pri manjših nesrečah prihajalo do požarov, posledično tudi nepotrebnih izgub življenj,da o vplivih na okolje ob gorenju čiste kemije sploh ne razpravljamo- in to je naša ekološka prihodnost....