Avto
118500 ogledov

Bo za liter goriva res treba plačati 100 evrov?

bencin Avstrija Epa
Berlinski profesor zahteva, naj gorivo za avtomobile stane 100 evrov, saj bomo le tako ustavili klimatske spremembe.

Profesor civilnega prava na Humboldtovi univerzi v Berlinu Gregor Bachmann trdi, da bo gorivo moralo, če naj ustavimo klimatske spremembe, postati zelo drago. Pravi, da mora vožnja z avtomobilom boleti. "Le v primeru, ko bodo za liter goriva morali odšteti 100 evrov, bodo ljudje premislili, če avtomobil zares potrebujejo," je napisal na Twitterju.

Za nemški časnik Bild je povedal, da bo v primeru, da bomo hoteli varovanje okolja doseči z zaračunavanjem izpustov ogljikovega dioksida, veliko stvari moralo postati veliko dražjih. Zato bodo tudi manj dosegljive za manj premožne ljudi. Pravi, da bo to žal cena, ki jo bomo morali plačati za čistejše okolje.

Najrevnejši si avtomobila sploh ne bodo mogli več privoščiti, dodaja Bachmann, zato bi cena 100 evrov za liter prizadela le srednji razred. Bachmann pravi, da zanje ne bi bil težaven prehod na avtobuse ali vlake. Bachmann dodaja, da večina tistih, ki trdijo, da so odvisni od avtomobila, tega dejansko sploh ne potrebuje, ampak se vozijo le iz udobja.

Obstajajo namreč tudi avtobusi in vlaki, ki sicer ne vozijo vsakih pet minut, vendar pa je to cena, ki jo morajo ljudje plačati za življenje izven mesta. Bachmann pravi, da se sam na delo vsak dan vozi štirinajst kilometrov, kar večinoma opravi s kolesom, ima pa tudi električni avtomobil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 135
  • matjaz586 20:31 24.avgust 2023.

    izdelava baterij ni ravno okolju prijazna zadeva , seveda pa tudi pridobivanje sestavin za baterije pušča ogromno škodo okolju - o temu zanimivo vse tiho ....

  • matjaz586 20:27 24.avgust 2023.

    največji onesnaževalci so avioni . torej najprej omejiti ali prepovedati privat avione .... potem bi se lah začeli pogovarjati o bogataških izletih na rob atmosfere ,ki so ravno tako v tej zgodbi , ne služijo ničemur razen preseravanju ....... največji ...prikaži več problem , je pa seveda pridobivanje električne energije !!!! - in dokler v evropi delajo elektrarne na premog , mi prosim ne prodajajte otrobov .... kajti elektrarne na premog imajo ravno tako izpuste co2 ja tak da ni nič bolj čisto od bencina

  • Lotus 19:00 22.avgust 2023.

    Glede na to da je profesor mu je verjetno iq skuhal šufito(podstrešje)