Avto
40 ogledov

Bodite eko z nami

Lexus IS 300h Anže Petkovšek
V prihodnjih tednih bomo na Žurnalu in posebni spletni strani zurnal24.si/ekodan poskušali vzbuditi zanimanje za ekologijo, ki ni le trend, ampak tudi način življenja.

Zelena je trend avtomobilske industrije že nekaj let. V prihodnje bo to glavna tema avtomobilske industrije, ki bo morala ustrezati strogim zakonom o izpustih ogljikovega dioksida v ozračje. Ena od rešitev je hibridna tehnologija, ki jo Slovenci spoznavamo počasi, pa čeprav je marsikje v Evropi že zelo razširjena, saj so številni že spoznali njen prispevek k čistejšemu okolju in zato tudi zavzeto spodbujajo njeno uvajanje.

Hibridi dostopnejši kot v preteklosti

V Sloveniji na tem področju ledino že nekaj let orje Toyota, ki ima v svoji paleti vozil številna hibridna vozila. Ta so danes cenejša in dostopnejša kot v preteklosti, med njimi pa so tako majhni modeli kot družinam namenjeni potovalniki, tako da ni presenetljivo, da je že vsaka sedma prodana toyota pri nas hibrid.

Da bi bralcem približali hibridno tehnologijo in jo lahko primerjali s pri nas tako razširjenimi dizli, bomo pripravili dejavnosti, pri katerih bomo k sodelovanju povabili bralce Žurnala in portala Zurnal24.si.

Vabimo vas na hibridno dogodivščino z razvajanjem

K prvemu od teh dogodkov vabimo že na tem mestu. Vse družine ste povabljene, da se prijavite na hibridno dogodivščino, ki se bo dogajala 5. aprila. Štiri izbrane družine bodo namreč tega dne lahko iz prve roke spoznavale in primerjale hibridno tehnologijo.

Pot vas bo iz Ljubljane vodila do Portoroža, kjer se boste seznanili s pravilno vožnjo za manjšo porabo tako pri hibridnih kot klasičnih pogonskih sklopih. Naša ekipa vam bo dala tudi koristne nasvete, kako se spoprijemati z vsakodnevnim stresom za volanom, ki je posledica tako napetega urnika kot zahtevnih razmer v prometu, a še kako vpliva na varnost vas in vaših najbljižjih. Za piko na i si boste privoščili družinsko razvajanje v sprostitvenem centru s kosilom.

Finale v Lipici

Družinski dan pa bo le uvod h glavnemu dogodku. Ekodan bo v začetku maja v Lipici in bo popolnoma v znamenju prijaznega sobivanja z naravo, tako s prehrano kot sodobno tehnologijo in prometom. V pripravi na majski dogodek bo vsako aprilsko soboto v Žurnalu posebna priloga, kjer bomo z nasveti in predstavitvijo novosti pomagali pri prepoznavnosti zelenih mobilnih tehnologij, z novimi pristopi bomo poskušali zmanjšati porabo goriva, poudarek bo na zdravem načinu življenja in prehrani ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.