Avto
16 ogledov

Bogataši na kupu zbrali za pnevmatiko

Srečanje superšportnikov
1/7
Profimedias
Pred dnevi se je na skrivnem srečanju na enem mestu zbralo za okoli 30 milijonov evrov vrednih superavtomobilov. Lastniki so zbirali tudi sredstva za dobrodelne namene. Zbrali so sedem tisoč evrov.

O dogodku, ki se je zgodil na letališču v britanskem Leicestershiru, je bila javnost obveščena šele, ko so lastniki že odropotali domov. Škoda, saj bi imeli kaj videti. Med 200 avtomobili je bilo namreč nekaj res edinstvenih primerkov, med njimi "sveti trojec" porsche 918 spyder, mclaren P1 in ferrari laferrari, pa eden od petih izdelanih bugattijev veyron super sport world record edition, po naročilu narejeni mercedes-AMG 300 SL brunejskega sultana, trojica koenigseggov CCR, CCX in agera, ena od osmih izdelanih pagani zond S roadster z volanom na desni, pa jaguar XJ220S ...

Seveda ni manjkalo lamborghinijev, porschejev in drugih ljubiteljev hitrosti, ki so na deževen dan prišli na srečanje, ki so se ga lahko udeležili le s posebnim povabilom kluba Supercar Driver.

Širokogrudno odprli denarnice

Skupna vrednost vseh lepotcev na kupu je bila okoli 30 milijonov evrov, da so širokega srca, pa so ljubitelji dokazali z nabirko za lokalno pediatrično bolnišnico. Skupaj so zbrali okoli 7.000 evrov, oziroma povedano drugače za eno novo pnevmatiko na bugatti veyronu.

Znano je namreč, da komplet štirih pnevmatik Michelin pilot sport 2s za najhitrejši serijski avtomobil na svetu stane okoli 32.000 evrov. Proizvajalec priporoča menjavo na 4.000 kilometrov, po 16.000 kilometrih pa še menjavo platišč.

Komentarjev 1
  • moder 10:16 08.april 2015.

    Dobrodelnost res ne pozna meja med štirikolesnimi petičneži,...