Avto
925 ogledov

Bogati nimajo težav

Rolls-royce cullinan Rolls-Royce
Rolls-Royce doživlja pandemijo "zlatih časov".

V prvih treh mesecih letošnjega leta Rolls-Royce beleži rekordno prodajo v vsej svoji 116-letni zgodovini. Prodajna uspešnica je SUV cullinan.

Porsche taycan marec Avto Neverjetno, koliko Slovencev si je privoščilo luksuzna vozila

Od januarja do marca letos so pri proizvajalcu avtomobilov v lasti nemškega podjetja BMW kupcem dostavili 1380 vozil. V primerjavi z enakim obdobjem lani je bila rast 62-odstotna.

Rolls-royce cullinan | Avtor: Rolls-Royce Rolls-Royce

Napoved direktorja Avto "Avtomobili bodo za 4.000 do 5.000 evrov dražji"

Iz družbe so sporočili, da vlada posebej veliko povpraševanje po skoraj tri tone težkem SUV-ju cullinan, ki ima osnovno ceno 280 tisoč evrov, povprečen konfiguriran avtomobil, ki ga v resnici izberejo kupci pa stane okoli 335 tisoč evrov. Veliko zanimanje vlada tudi za novega ghosta, ki se ponaša z "zvezdnatim nebom", torej streho, v katero je od znotraj ročno vtkanih na stotine LED diodic, tako, da imajo potniki ponoči občutek, da gledajo v nebo polo zvezd.

Rolls-Royce ghost | Avtor: Rolls-Royce Rolls-Royce

PRIMA primerjalni test B SUV razreda Slovenija Avto Februarja pri prodaji vozil pri nas padel svojevrsten rekord

Bogati začeli zapravljati borzne dobičke

Rekordno četrtletje podjetja Rolls-Royce Motor Cars je zadnji znak, da so premožni ljudje, katerih premoženje se je od začetka pandemije povečalo za milijarde evrov, predvsem zaradi poslovanja na borzah, pripravljeni na začetku leta porabiti veliko več denarja kot ob začetku pandemije pred letom dni.

BMW X6 M50d Avto Nov trend osvetljevanja avtomobilov

Tudi drugi proizvajalci luksuznih avtomobilov, kot sta Bentley in Lamborghini, v zadnjem času beležijo povečano prodajo. Iz Ferrari so prišle celo novice, da že marca beležijo tako veliko število naročil, da presegajo letošnje načrte po proizvodnji. Enako velja za Rolls-Royce. Če danes naročite avto, ga boste težko dobili še letos.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.