Avto
12127 ogledov

Bomba! Volkswagen ukinja passata limuzino!

Prenovljeni VW passat Volkswagen
Po 36 letih v zgodovino! Novica je veliko presenečenje, saj je passat daleč najbolj prodajan avto v svojem razredu.

Automotive News je objavil presenetljivo novico o usodi modela volkswagen passat. Ugledni portal se sklicuje na svoje vire v ameriški veji Volkswagna, ko poroča, da bo nemška znamka po 36 letih prenehala izdelovati limuzinsko različico passata. Namesto tega bodo svoje napore še bolj posvetili na razvoj in prodajo električnih modelov, še posebej športnih terencev, je povedal visoki vir, seznanjen z načrti v Wolfsburgu. 

V Evropi bo leta 2023, ko bo predstavljena nova generacija passata, tako ostal v ponudbi le še karavanski passat, ki je še vedno zelo priljubljen med kupci, zlasti na nemškem trgu. Ali ga bodo sploh ponujali na drugih trgih, ni jasno, glede na to, da so karavani posebnost Evropejcev. Volkswagen je sicer pred kratkim uradno potrdil, da ukinja ameriško različico passata, ki so ga tržili kot limuzino. Takrat se je predvidevalo, da bo njegovo mesto v naslednji generaciji zasedla evropska različica passata limuzine. 

VW Passat | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Passat je glede na statistiko družbe JATO v Evropi prepričljiva številka ena v svojem razredu D po prodaji. Letos do konca oktobra so jih prodali več kot 88 tisoč, kot limuzina je še posebej priljubljen med flotnimi kupci, tudi v Sloveniji. Najbližji zasledovalec je sorodni škoda superb, prodali so jih "le" slabih 48 tisoč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Lossneziola
    Lossneziola 23:37 28.november 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.xxhook.com

  • anonime 15:58 28.november 2020.

    če naredijo električno limuzino za isto ceno nimam nič proti....sicer pa škoda no...

  • bobo7 15:12 28.november 2020.

    Vw bi moral ukinit vse razen golfa in tega izdelat tako kot mora biti in ne kr neki spacajo pa prodajajo kot vrhunsko