Avto
17 ogledov

Bomo twinga RS sploh še videli?

Renault twingo RS Žurnal24 main
Renault je ustavil proizvodnjo twinga RS. Ali bo sploh dobil naslednika, še ni znano, na vsak način pa slovo malčka pomeni velik prelom s preteklostjo.

Twingo RS je bil posebne vrste avtomobil, saj je bil prava raketa v razredu malih mestnih avtomobilov. Poganjal ga je 100-kilovatni 1,6-litrski atmosferski motor, ki je bil v zadnjem času poslednji te vrste v elitni Renaultovi druščini RS vozil. Tudi clio RS je namreč v novi generaciji po zgledu tekmecev prešel na prisilno polnjenje.

Twingo RS je bil med nami slabih pet let, v tem času pa si je pridobil veliko oboževalcev, saj je bil nenazadnje najcenejši način v svet adrenalinskih vozil. Imel je tudi moćno slovensko noto, izdelovali so ga namreč ekskluzivno v novomeškem Revozu.

Usoda njegovega naslednika pa je za zdaj še v zraku. Kot je znano, bo naslednja generacija twinga izdelovana v sodelovanju z Daimlerjem, v primerjavi s sedanjim pa bo imela štiri vrata in pogon na zadnji par koles. Predvsem zadnje dejstvo bi lahko predstavljalo največjo oviro, saj bi bil močan motor in pogon na zadnji par koles za marsikaterega voznika lahko prevelik izziv. 

Naslednji twingo RS bo (bi) gotovo prinesel še eno novost in sicer turbo tehnologijo, najverjetnejši kandidat pa bi bil 0,9-litrski motor. Vseeno pa bi bil takšen motor najverjetneje povezan z običajnim ročnim menjalnikom in ne takšnim z dvojno sklopko, kot ga najdemo v cliu. Stroški izdelave so pri takšnih avtomobilih pač zelo pomembni. 

Renault je pred časom predstavil koncept twin'run, ki je iskal povezave v legendarnem renaultu 5 turbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.