Avto
68 ogledov

Bosih nog do zmage v Kopru

Varčen voznik 2011 - Koper
1/30
Žurnal24 main
Zmagovalca druge tekme tekmovanja za Varčnega voznika v Kopru sta Luka Gratej in sovoznica Polona Kern, ki sta z opel astro ecoflex porabila v povprečju 4,2 litra goriva.

Tokrat smo traso speljali na obali s startom in ciljem v Kopru, tekmovalci pa za progo niso smeli porabiti več kot sto minut časa. Zmagovalcema prvega kroga v Novi Gorici sta se kot drugi par v finalu pridružila Luka Gratej in Polona Kern.

V Kopru je za bogat spremljevalni program poskrbela avtohiša Istra avto, ki je srečnežu podelila tudi brezplačno uporabo avtomobila, za animacijo in dobro glasbo je skrbel radio Capris, obiskovalce pa je na varno vožnjo s svojimi napravami opozarjala tudi Agencija za varnost prometa (AVP) Republike Slovenije.

Na zelo zahtevni, 65 kilometrov dolgi trasi, polni vzponov in spustov, ki je vodila skozi vasi Korte in Šmarje do Rižane, sta v povprečju porabila 4,2 litra goriva. Gratej, ki je vozil kar bos, je takoj po razglasitvi rezultatov povedal: "Občutki ob zmagi so zelo dobri. Glede na to, da je bila trasa izjemno težka, se mi moja poraba zdi kar v redu. Opazil sem, da imam veliko boljši občutek na pedalkah, če vozim bos. Tako kot dirkači, ki imajo čevlje s tanjšim podplatom."

Drugo mesto na tekmovanju za najbolj Varčnega voznika, ki ga skupaj prirejata Žurnal24 in Opel Slovenija, je pripadlo lanskima finalistoma Robertu Starešiniču in Brigiti Videtič, ki sta dosegla enako porabo kot še dva para (4,4 litra), a imela med vsemi tremi najhitrejši čas. Med šestimi pari smo tudi tokrat gostili VIP par z znanim slovenskim plavalcem Matjažem MarkIčem na čelu, ki je pokazal, da zna voziti varčno. S s porabo 4,7 litra se je uvrstil na peto mesto.

Za konec smo oceno o zmagovalcu spet prepustili strokovnjaku za varno in varčno vožnjo iz Akademije dobre vožnje Tilnu Holynskemu: "Poraba zmagovalca se mi zdi v redu, saj je bila proga zelo razgibana. Zmagovalec je bil tudi moj favorit. Poraba bi morda lahko bila malo manjša, sam sem ocenil, da bi lahko bila 4,1, ampak ocenjevati je zelo težko."

V naslednjih dneh bomo objavili članek in obširne fotogalerije iz zakulisja dogodka v Kopru.

Gratej si je tako že priboril najmanj Garminovo navigacijsko napravo 1250 in je v igri, da si v velikem junijskem finalu v Ljubljani pribori glavno nagrado – opel astro ecoflex v trajno last. Če bi tudi vi radi sodelovali v igri Varčen voznik, spremljajte spletno stran zurnal24.si/varcen-voznik in časnik Žurnal24. Naslednji, 3. krog Varčnega voznika bo 12. marca v Celju, prijave bomo pobirali 14 dni prej.

Vrstni red druge tekme Varčen voznik
1. Luka Gratej in Polona Kern, čas 1:26:02, poraba 4,2 l/100 km

2. Robert Starešinič in Brigita Videtič, čas 1:19:58, poraba 4,4 l/100 km
3. Miran Vrčkovnik in Maja Pušnik Vrčkovnik, čas 1:25:26, poraba 4,4 l/100 km
4. Bojan Puklavec in Dejana Puklavec, čas 1:28:52, poraba 4,4 l/100 km
5. Matjaž Markič in Nejc Kovačič, čas 1:29:03, poraba 4,7 l/100 km
6. Gregor Mikulin in Sabina Fajić, čas 1:23:15, poraba 5,1 l/100 km

ŽURNAL24 V SODELOVANJU Z OPLOM

 


 

 

 

 

 

GENERALNI SPONZOR AKCIJE

 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.