Avto
10 ogledov

Brata terorista ukradla napačen avto

Mercedes-Benz Mercedes-Benz AG
Brata Carnajev, ki sta pred dnevi zganjala teror po bostonskih ulicah, sta naredila usodno napako, ker sta se odločila ukrasti mercedes-benza ML350. Avto je imel namreč vgrajeno sledilno tehnologijo, s pomočjo katere so policisti lahko našli mlada terorista.

Mercedes-Benz je potrdil, da je ameriškim oblastem prejšnji teden pomagal pri lovu na Tamerlana in Džoharja Carnajeva, ki sta nekaj dni prej sprožila bombi na bostonskem maratonu, v katerem so umrli trije ljudje, med njimi deček.

Brata Carnajev sta namreč v usodni noči, potem ko sta najprej smrtno ranila nekega policista, na bližnji bencinski črpalki ukradla mercedes-benza ML350 z lastnikom vred. 26-letnemu podjetniku kitajske narodnosti pa je čez uro in pol z drzno potezo uspelo pobegniti iz vozila. Nato je policijo obvestil o dogodku, hkrati pa povedal, da ima avtomobil tovarniško vgrajeno tehnologijo sledenja prek GPS-sistema, ki jo v tovarni imenujejo mbrace2. 

Policija je nemudoma kontaktirala ameriško predstavništvo stuttgartskega velikana in zaprosila za pomoč ter res zelo hitro izsledila vozilo in Tamerlana Carnajeva za volanom. Mlajši Džohar mu je namreč sledil v drugem vozilu. Nato se je začel strelski obračun ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.